Υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας

Newsroom
Newsroom

Η σύμβαση προβλέπει αύξηση 5,5% από 01/01/2023

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου ενημερώνει τα μέλη του, ότι στην συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στις 11/4/2023, συζητήθηκε αν η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά όλους τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική. Η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ της κήρυξης ως γενικώς υποχρεωτικής!

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν του μισθολογικούς όρους και τα επιδόματα της σύμβασης, καθώς και τους θεσμικούς όρους αυτής. 

Η σύμβαση προβλέπει αύξηση 5,5% από 01/01/2023, άρα όσοι πάνε για δουλειά ως εποχικοί, θα πρέπει να πάρουν την αύξηση αυτή, ενώ όσοι δουλεύουν σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία και ο εργοδότης δεν τους έβαλε την αύξηση από 01/01/2023, τότε θα πρέπει να την λάβουν αναδρομικά. 

Η κήρυξη της σύμβασης ως γενικώς υποχρεωτική είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα και συμβάλει στην εξομάλυνση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, καθώς περίπου 160.000 εργαζόμενοι (στοιχεία από Εργάνη 2022) θα έχουν ρυθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας. 

Επίσης η εξέλιξη αυτή είναι τρανή απόδειξη πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ! 

Όλη μας η προσπάθεια αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στην επαναφορά του ταμείου ανεργίας στο προ μνημονίου επίπεδα, καθώς και στην καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας μιας και είναι συμβατικός όρος. 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ