"Ζω τον υπηρεσιακό μου θάνατο αλλά δεν πρόκειται να καταπατήσω τις αρχές μου"

"Ζω τον υπηρεσιακό μου θάνατο αλλά δεν πρόκειται να καταπατήσω τις αρχές μου"

Σε εξέλιξη η δίκη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που κατηγορείται για απόδραση κρατουμένου- "Θέλω να μου δώσετε πίσω τα σπασμένα μου φτερά" είπε στην απολογία του

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η απολογία  ενώπιον του Δικαστηρίου, του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για τη… «βόλτα» κρατούμενου εκτός κρατητηρίου στο Ηράκλειο (Δείτε ΕΔΩ).

«Ζω τον υπηρεσιακό μου θάνατο όμως ακόμα και τώρα δεν πρόκειται να καταπατήσω τις αρχές μου», επεσήμανε, ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές τόνισε: "Θέλω να μου δώσετε πίσω τα σπασμένα μου φτερά". 
"Με οποιαδήποτε ποινή από δω, εγώ πίσω στην υπηρεσία δε γυρνάω" ανέφερε ο αξιωματικός, επισημαίνοντας ότι μεταξύ άλλων "Τα έχω δώσει όλα για την υπηρεσία. Την έβαλα πιο πάνω και από την οικογένεια μου. Δεν διώκομαι για κάτι ανήθικο, για χρηματισμό ή κάτι άλλο. Μόνο επιτυχίες έχω δώσει, ενώ μεγάλο κεφάλαιο για μένα ήταν το θέμα της πρόληψης και στόχος μου ήταν να σώσω ζωές"!

Σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός, το άτομο που κατηγορείται ότι απελευθέρωσε ανήκει στους πληροφοριοδότες υψηλής αξιοπιστίας, και ήθελε να δώσει σοβαρή πληροφορία. "Τον πηρα, πήγαμε στην περιοχή Κόκκινη Χάνι και μου υπέδειξε σημείο παράνομης δραστηριότητας", είπε χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα είχαν καταθέσει αρκετοί αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκείνη τη νύχτα ανάμεσα στους οποίους και η επόπτης βάρδιας, η οποία και τελικά έκανε την αναφορά και κινήθηκε η διαδικασία για τη δικογραφία. 
Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ανέφεραν πως δεν ήταν ασυνήθιστη πρακτική αυτή την οποία ακολούθησε ο συγκεκριμένο αξιωματικός, για περιπτώσεις κρατουμένων που μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες ή ακόμα και να υποδείξουν κάποια σημεία. 
Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών περιφέρειας Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ Στέλιος Καρακούδης, ο οποίος επεσήμανε ότι "σε καμία περίπτωση συγκεκριμένος αστυνομικός, με τις τόσες επιτυχίες, ένας αξιωματικός καριέρας, θα εξέθετε τον εαυτό του και την υπηρεσία"

Κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύζυγος αστυνομικός του αξιωματικού,  η οποία τόνισε ότι ο άνδρας της πήρε για λίγο τον κρατούμενο για αυστηρά υπηρεσιακούς λόγους, ως πληροφοριοδότη.  Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η επόπτης έχει μένος απέναντι στον άνδρα της για υπηρεσιακούς λόγους. 

Στο εδώλιο κάθισαν επίσης ο αρχιφύλακας που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας το βράδυ εκείνο, αλλά και ο τότε κρατούμενος. 
Ο πρώτος υποστήριξε ότι εμπιστεύτηκε τον  αξιωματικό, όταν του ζήτησε να πάρει τον κρατούμενο, καθώς ήξερε το ποιόν του και τις επιτυχίες του στην υπηρεσία. 
Από την πλευρά του ο πολίτης που αποτέλεσε την "πέτρα του σκανδάλου" εξήρε το ήθος και το έργο του αξιωματικού, επισημαίνοντας πώς προσπάθησε κι αυτός από την πλευρά του να τον βοηθήσει στο έργο του για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.
Υποστήριξε δε ότι όταν έγινε το περιστατικό δεν μίλησε φοβούμενος "τα κυκλώματα της νύχτας".  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ