Η Σοφία Μαλανδράκη εξελέγη, ομόφωνα, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης!
Επίσης, ομόφωνα, εξελέγη στη θέση της αντιπροέδρου η Μαρία Βάρδα και στη θέση του Γραμματέα ο Δημήτρης Βρύσαλλης
Άρωμα γυναίκας στο τιμόνι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, καθώς η περιφερειακή σύμβουλος Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη - Κρασσουδάκη, εξελέγη ομόφωνα νέα Πρόεδρος του Σώματος, μετά από πρόταση του Σταύρου Αρναουτάκη.
Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή οδοντίατρος αναλαμβάνει, μετά από 2,5 χρόνια, καθώς ο μέχρι τώρα Πρόεδρος, Βαγγέλης Ζάχαρης αποφάσισε να μην συνεχίσει αφού επέλεξε να "μετακομίσει" στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος του ΕΛ.Α.Σ. με τον Αλέξη Τσίπρα, όποτε γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, όπως έγραψε το Cretalive.
Η κ. Μαλανδράκη έκανε λόγο για "μέγιστη τιμή" που ήταν ξαφνική για εκείνη, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη για την πολυετή στήριξη στο πρόσωπό της τόσο για το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και την επιτυχημένη του πορεία, όσο και για άλλες δράσεις της.
"Δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις σε μια επιλογή. Πρέπει να αποδείξουμε πως μετά τον Βαγγέλη Ζάχαρη μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί άξιοι που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον απερχόμενο πρόεδρο. Η επιλογή μου είναι να δώσουμε το μήνυμα για μια γυναικεία υποψηφιότητα άρα η πρόεδρος μας θα είναι μια κυρία. Επίσης, επειδή θα είναι για την περιφέρεια όλης της Κρήτης, η επιλογή μας θα είναι από τα Χανιά και θα είναι η κ. Μαλανδράκη", σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε: "Άλλωστε, δεν ειναι τυχαία και από την προσφορά της στο ΔΗΠΕΘΕ. Αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια δεν θα υπήρχε ΔΗΠΕΘΕ"!
Η Σοφία Μαλανδράκη διετέλεσε Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού και πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, μεταξύ άλλων. Γεννήθηκε στις Βουκολιές Κισάμου κι έχει 4 αδέλφια, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης. Είναι παντρεμένη με τον Νευροχειρουργό, Αντώνη Κρασουδάκη με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.
Στο νέο προεδρείο συμμετέχουν, επίσης, η Μαρία Βάρδα από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Η Κρήτη μας Αλλιώς» με επικεφαλής τον Σπύρο Δανέλλη καθώς και ο Δημήτρης Βρύσαλης από την ελάσσονα μειοψηφία της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη.
Ο κ. Βρύσαλης, σε δήλωσή του, τονίζει:
"Για μένα, αλλά και για τη Λαϊκή Συσπείρωση, η θέση αυτή αποτελεί θέση ευθύνης και μάχης. Από τον θεσμικό αυτό ρόλο, δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην εύρυθμη, διαφανή και λειτουργία του οργάνου μας. Η εκλογή αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων είναι μεγάλες και πιεστικές. Γι' αυτό, και η θέση αυτή για μας δεν θα είναι μια τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία. Θα είναι ένα εργαλείο ώστε να ακούγεται δυνατά η φωνή των διεκδικήσεων, να αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα και να προωθούνται οι λύσεις που εξυπηρετούν το λαό μας. Συνεχίζουμε συλλογικά, με συνέπεια και αγωνιστικότητα, μέσα και έξω από αυτή την αίθουσα. Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι καλή και αγωνιστική θητεία σε όλους μας!"
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Συμμετοχή των ΚΕΠ του Δήμου Αγίου Νικολάου στην αποχή της ΠΟΣΕ ΚΕΠ
- Δήμος Χανίων: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για οστεοπόρωση και καρδιαγγειακό κίνδυνο
- Με μαζική συμμετοχή η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου




