Δραματικές ώρες στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας- Αποζημιώσεις ζητούν οι παραγωγοί
Έκτακτη συνεδρίαση χθες- Θα επαναληφθεί σήμερα
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου μετά τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Οροπεδίου Λασιθίου, μετά από έκτακτη συνεδρίαση χθες το απόγευμα όπου κυριάρχησε η απόγνωση και η οργή, προχωρά σε νέα ευρεία σύσκεψη σήμερα, διεκδικώντας άμεσες αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης.
Συγκεκριμένα οι πληγέντες, διεκδικούν:
-Άμεση αποζημίωση των καταστροφών στο 100% με κρατική αρωγή–Deminimis-ΕΛΓΑ (Αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ)
-Φορολογικές –Ασφαλιστικές ελαφρύνσεις –πάγωμα δανείων
-Αποκατάσταση και ενίσχυση Αποστραγγιστικών καναλιών και Οδοποιίας –Καθαρισμός καναλιών και ποταμών.
-Τροποποίηση ΣΑΕΚ του ΟΑΚ όπου σε περιπτώσεις εξέλιξης δυσμενών καιρικών φαινομένων, η λήψη απόφασης για τον χειρισμό των θυροφραγμάτων να μεταβιβαστεί στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.
Η νέα συνεδρίαση θα επαναληφθεί, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι
- Καταστροφές στην Κρήτη: Σύσκεψη αύριο παρουσία του Υφυπουργού, Κ. Κατσαφάδου
- Επιμένουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη - Δείτε live την πορεία των φαινομένων
- Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη- Τρίτη νύχτα αγωνίας!




