Χειμερινός τουρισμός: Υψηλές πληρότητες ενόψει Χριστουγέννων

Newsroom
Newsroom

Που κυμαίνονται οι κρατήσεις

Οι κρατήσεις εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικό βαθμό, ιδιαίτερα για τους ελληνικούς ορεινούς προορισμούς, οι οποίοι δεν έχουν και τεράστια διαθεσιμότητα, μιλάμε για περίπου 100.000 κρεβάτια, είπε στην ΕΡΤ ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου.

"Οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή είναι περίπου μεσοσταθμικά γύρω στο 85%, κι είμαστε ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ ικανοποιητικά τα νούμερα. Θεωρούμε ότι μέχρι τις γιορτές θα φτάσει άνετα το 100% στους περισσότερους προορισμούς.

Αυτό που αξίζει να πούμε είναι για την πολύπαθη Θεσσαλία μας ότι και εκεί τα πράγματα εξελίσσονται θετικά ιδιαίτερα για το Πήλιο, το οποίο επλήγη πολύ, όπου οι ξενοδόχοι κάνανε μια φιλότιμη προσπάθεια με προσφορές και με μειώσεις τιμών. Είναι ίσως η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που έχουμε και μείωση τιμών σε σχέση με πέρσι για να προσελκύσουν κόσμο. Και νομίζω τα καταφέρανε γιατί και ο κόσμος δείχνει την αλληλεγγύη του.

Να πούμε ότι και στο Πήλιο, τουλάχιστον στο ορεινό κομμάτι, αλλά και στην Καρδίτσα που επλήγη ιδιαίτερα πλέον το οδικό δίκτυο είναι σε άψογη κατάσταση και είναι προσβάσιμη και η λίμνη Πλαστήρα και οι κοντινοί προορισμοί. Τα Τρίκαλα φυσικά λόγω και του θεματικού πάρκου στο οποίο έχουν τα τελευταία χρόνια, τον Μύλο των Ξωτικών, γεμίζουν πάντα.

Φέτος η χρονιά εξελίσσεται πιο ομαλά, δεν υπάρχει αυτή η φρενίτιδα που υπήρχε πέρσι, αλλά και πάλι θα είναι ικανοποιητική αν βοηθήσει και ο καιρός. Η Ελλάδα δυστυχώς και με την κλιματική αλλαγή και οι ορεινοί προορισμοί έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ από την ανυπαρξία χιονιού. Πέρσι ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα για τις περιοχές που είναι χιονοδρομικά κέντρα, καθώς επίσης και από την έλλειψη ακόμα και κρύου. Γιατί δεν σου κάνει καρδιά όταν έχει 20, 21, 22 βαθμούς να σκεφτείς μια ορεινή απόδραση.

Εάν οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ευνοούν πλέον τη λειτουργία επί μακρόν των προορισμών που έχουν χιονοδρομικά κέντρα, αναγκαστικά θα πρέπει να στραφούν σε διαφορετικές δραστηριότητες. Πλέον οι σεζόν, ιδιαίτερα για τους ορεινούς προορισμούς, έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των μικρών της μικρής διάρκειας χειμώνα που έχουμε.

Η τάση που βλέπουμε τα τελευταία 4 με 5 χρόνια είναι και για τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Η Θεσσαλονίκη παραδοσιακά πάει πάρα πολύ καλά. Η Αθήνα έχει πάρα πολύ υψηλές πληρότητες γιατί κόσμος από την περιφέρεια έρχεται στην πρωτεύουσα να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Την Πρωτοχρονιά έχει πάρα πολλή κίνηση, καθώς επίσης και μεγάλες πόλεις όπως τα Ιωάννινα, τα οποία με την Ιονία Οδό έχουν έρθει πάρα πολύ κοντά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Καβάλα πάει πάρα πολύ καλά. Ακόμη ακόμα η Λάρισα όπως είπαμε, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, προορισμοί δηλαδή οι οποίοι έχουν και κάποια θεματικά πάρκα. Η Δράμα που έχει την Ονειρούπολη είναι προορισμοί που δουλεύουν και πέραν των παραδοσιακών ορεινών όγκων."

 

 

 

 

Φωτογραφία από Anna από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ