Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

Newsroom
Newsroom

Ο Έλον Μασκ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους - Το Model 2 ίσως να είναι μεταξύ αυτών

Τι και εάν ανακοίνωσε πτώση εσόδων και κερδών για το τρίμηνο. Η Tesla είδε τη  μετοχή της να επιδίδεται σε ράλι στον απόηχο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της, αφού ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Έλον Μασκ, υποσχέθηκε νέα μοντέλα και δη πιο προσιτά οικονομικά στις αρχές του 2025. Η μετοχή ενισχύθηκε έως και 13% σε μία καλοδεχούμενη τόνωση, αφού φέτος υποφέρει από πιέσεις διαρκείας.


Έρχεται το Model 2;

Ο Μασκ απέφυγε να παρουσιάσει λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα, που είναι στα σκαριά, αλλά ενδεχομένως να αναφέρεται στο Model 2, το νέο φθηνού κόστους μοντέλο, για το οποίο στις 5 Απριλίου το Reuters μετέδιδε ότι εγκαταλείπονται τα σχέδια.

Τότε ο Μασκ είχε αντιδράσει κοινοποιώντας στο Χ ανάρτηση άλλου χρήστη που έγραφε «To Reuters ψεύδεται, γιατί το Reuters πεθαίνει», αποφεύγοντας ωστόσο να επισημάνει ανακρίβειες στο ρεπορτάζ. Ούτε στις χθεσινές δηλώσεις του θέλησε να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο ρεπορτάζ και στα όσα ακούγονται για το Model 2.

 

 

Η τιμή ίσως ξεπεράσει τα 25.000 δολάρια

Το μόνο που είπε είναι πως τα νέα μοντέλα θα κατασκευαστούν στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής της Tesla και θα χρησιμοποιούν «πτυχές» τόσο της τρέχουσας πλατφόρμας όσο και της πλατφόρμας νέας γενιάς. Προειδοποίησε πάντως ότι το σχέδιό του ίσως να έχει ως αποτέλεσμα «χαμηλότερες μειώσεις κόστους από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν», κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από τα 25.000 δολάρια, που αρχικά είχε προσδιοριστεί η τιμή του Model 2.

Υπογράμμισε τέλος ότι τα σχέδια για νέα μοντέλα θα επιτρέψουν «καλύτερη διαχείριση κεφαλαιουχικών δαπανών» σε «περιόδους αβεβαιότητες».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ