Τo MACC πρωτοπορεί στην αγροδιατροφική καινοτομία στις InnoDays Crete

Newsroom
Newsroom

H συμμετοχή του MACC στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες, αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο

Σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων, το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) συμμετείχε με περίπτερο στην κορυφαία έκθεση InnoDays της Περιφέρειας Κρήτης. Η συμμετοχή του MACC στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου, αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο στη διαρκή προσπάθεια του Κέντρου για την προώθηση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στον τομέα της μεσογειακής αγροδιατροφής.

Την Κυριακή, η MACC, ενώνοντας δυνάμεις με τα συνδεδεμένα μέλη της Arosi Consulting και CyRIC IoT, παρουσίασε την πρωτοποριακή εκδήλωση "Ξεκλειδώνοντας το δυναμικό των οικολογικών σχημάτων στη νέα ΚΑΠ". Η εκδήλωση αυτή, προσελκύοντας ένα ευρύ ακροατήριο, εστίασε στην ενίσχυση της κατανόησης και υιοθέτησης των "οικολογικών συστημάτων" της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΓΠ), παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και εργαλεία για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η υπηρεσία-προϊόν της έξυπνης γεωργίας SmartAgroGenious του MACC η οποία χρησιμοποιείται πλέον εκτεταμένα από τους αγρότες για την ένταξη στα οικολογικά σχήματα λαμβάνοντας δεδομένα από το αγρό μέσω συστημάτων τηλεμετρίας σε πολύ προσιτές τιμές.

MACC Innodays

Η πλατφόρμα δικτύωσης InnoDays, αποτελεί ζωτικό τμημάτων ημερών καινοτομίας και είναι γνωστή για τη σύνδεση εταιρειών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και φοιτητών για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα δικτύωσης το MACC πραγματοποίησε πάνω από 70 συναντήσεις Β2Β, για τους εταίρους αξιοποιόντας το εκτεταμένο δίκτυο επιχειρήσεων και φορέων που ήδη διαθέτει. Η συμμετοχή του MACC στις InnoDays ανέδειξε τη δέσμευσή του να γεφυρώσει τα κενά μεταξύ έρευνας, τεχνολογίας και πρακτικών εφαρμογών στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Επιπλέον, στο περίπτερο του MACC παρουσιάστηκε η νέα της υπηρεσία "Συνδεδεμένων μελών", η οποία προσφέρει στις επιχειρήσεις, πρόσβαση στο ευρύ φάσμα υπηρεσιών της MACC μέσω μιας προσιτής ετήσιας συνδρομής. Η υπηρεσία αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της MACC στο να καταστήσει τους πόρους τεχνομεσιτείας, μεταφοράς τεχνολογίας, δικτύωσης και έρευνας, προσιτούς σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

MACC Innodays

Η συμμετοχή του MACC στις Ημέρες καινοτομίας InnoDays υπογραμμίζει την αποστολή του να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Με έμφαση στην έρευνα, τη μεταφορά τεχνολογίας και την εκπαίδευση, το MACC δείχνει το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή το MACC θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στο περίπτερο αλλά και στις επιχειρηματικές του συναντήσεις καθώς και το μεγάλο χορηγό του περιπτέρου την επιχείρηση TUVHellas για τη σημαντική υποστήριξη και προσφορά του στο MACC μέχρι σήμερα.

MACC Innodays

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MACC και τις πρωτοβουλίες του, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.macc.gr ή επικοινωνήστε με email στο [email protected].

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ