Ολοκλήρωση έργων Ενεργειακού Συμψηφισμού 600kW για τον Δήμο Γόρτυνας από την ΑΕΝΑΟΣ

Newsroom
Newsroom

H δράση έχει ως στόχο την άμεση μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που επιβαρύνει τον Δήμο και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο έργα Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού ισχύος 600 kW που είχε δημοπρατήσει ο Δήμος Γόρτυνας με ανάδοχο την ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα. Όπως αναφέρει το Capital,gr, η δράση έχει ως στόχο την άμεση μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που επιβαρύνει τον Δήμο και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η ετήσια παραγόμενη ενέργεια και για τους δύο (2) Φ/Β σταθμούς αναμένεται να είναι 960.000kWh, κάτι που μεταφράζεται σε μείωση 1.056 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ",  από την ΕΥΔΕ/ΥΠΕΣ με βασικό σκοπό την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης. 

Εν αναμονή του προγράμματος "Απόλλων" που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Ενέργειας, εκατοντάδες Δήμοι και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα προσπαθούν να βρουν τρόπους για Εξοικονόμηση Ενέργειας, έχοντας σαν πρώτη επιλογή τον Ενεργειακό Συμψηφισμό με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 

DJI_0346.JPG

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ