Υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο των επιχειρήσεων καλλυντικών

Newsroom
Newsroom

Δημοσεύτηκε σε ΦΕΚ.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση κήρυξης ως υποχρεωτικής της από 12.10.2022  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις καλλυντικών με την ειδικότητα του/της συμβούλου ομορφιάς/αισθητικού», με Π.Κ. 27/18.10.2022, για όλους τους εργοδότες και εργαζομένους του επαγγέλματος στον κλάδο, που αυτή αφορά.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (8/6/2023) και όλοι οι εργοδότες (βιομηχανίες και επιχειρήσεις καλλυντικών, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, καταστήματα λιανικής, κ.ο.κ) που απασχολούν εργαζόμενους σε καθήκοντα του συμβούλου ομορφιάς/αισθητικού, ανεξαρτήτως αναγραφόμενης ειδικότητας στη σύμβαση, οφείλουν να συμμορφωθούν άμεσα.

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων της χώρας στον κλάδο των καλλυντικών να ενταχθούν στο σωματείο μας και από κοινού να απαιτήσουμε την εφαρμογή της (υποχρεωτικής πλέον) σ.σ.ε σε κάθε χώρο εργασίας, ώστε όλοι να βρίσκονται κάτω από ένα ασφαλές και αξιοπρεπές εργασιακό πλαίσιο. Για νέες εγγραφές πατήστε στο σύνδεσμο: https://forms.gle/dYUGeD9DyFMx8UGd7. Για πληροφορίες σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας στο τηλ. 6973391770 και στο email: seekal.2006@gmail.com .

Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ.

 

Photo by Belle Beauty on Unsplash


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ