Από τα εκατομμύρια στον...λήγοντα των 20 ευρώ!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κρατούσε το χρυσό δελτίο! Μα είναι σίγουρα το…28219; Το έβλεπε και το ξανάβλεπε ένα- ένα νούμερο: 2-8-2-1-9. Αυτό ήταν. Κρατούσε ένα χαρτάκι που μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του.

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Ήταν στην ταινία «Χρυσοδάκτυλος» ,εάν δεν με απατά η μνήμη μου, που ακούστηκε η ατάκα γραμμένη από τον Φλέμινγκ: «Την πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη φορά είναι σύμπτωση, την τρίτη, εχθρική ενέργεια».

Τη θυμήθηκα καθώς άκουγα τον άνθρωπό μας να περιγράφει τα δυνατά συναισθήματά του αφού έγινε…εκατομμυριούχος για μερικά λεπτά! Οι σκέψεις, οι αντιδράσεις, το μούδιασμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού. Και στο τέλος η επαναφορά στην πραγματικότητα, που ήταν και αληθινή λύτρωση!

Το λαχείο με το νούμερο «28219» βρισκόταν μέρες στο πορτοφόλι του. Ξεχασμένο. Ο κατάλογος των κερδισμένων λαχνών δεν είχε δημοσιευθεί παραδόξως. Η εξήγηση τελικά ήταν απλή. Είχε πέσει ο ...σέρβερ των κρατικών λαχείων- δεν ήταν η πρώτη φορά και από μόνο του είναι κάτι πολύ περίεργο.

Στην αναζήτηση των τυχερών αριθμών η google έβγαλε το νούμερο: «Στην κλήρωση της Τρίτης βγήκε ο αριθμός 28219 που κερδίζει…Το λαχείο έχει πωληθεί».

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κρατούσε το χρυσό δελτίο! Μα είναι σίγουρα το…28219; Το έβλεπε και το ξανάβλεπε ένα- ένα νούμερο: 2-8-2-1-9. Αυτό ήταν. Κρατούσε ένα χαρτάκι που μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του. Το περίεργο είναι ότι αντί να αρχίσουν να περνούν από το μυαλό του σκέψεις όμορφες, σχέδια για το αύριο, να φαντάζεται το μέλλον πιο…αισιόδοξο, ήταν το παρελθόν ,που ξύπνησε, για να δώσει προειδοποιητική βολή. Όχι το "Κυριακάτικο Ξύπνημα" με τον Τάκη Χορν, αλλά ένα δικό του πρόσωπο. Ο πατέρας του , που πριν 25 χρόνια, είχε…"κερδίσει" το λαχείο ! Έψαξε, τότε, τις 4 εφημερίδες ,της εποχής. Έδιναν τον λαχνό του ως πρώτο, αλλά μια…πέμπτη εφημερίδα είχε…διαφορετικό νούμερο. Το σωστό. Ο πατέρας του τότε δεν στάθηκε τυχερός.

Πριν αρχίσει τα τηλέφωνα (έπρεπε να ενημερωθεί η οικογένεια, ένας δικηγόρος…οι εντελώς απαραίτητοι) ο άνθρωπός μας σκέφτηκε να…τριπλοτσεκάρει. Ήταν και η διαστροφή του επαγγέλματος. Ξανά έψαξε. Το νούμερο που κέρδιζε τα πολλά χρήματα ήταν το «28219». Ένα- ένα. Σωστό λοιπόν . Τώρα έπρεπε να ανασυγκροτήσει τη σκέψη του. Να ελέγξει τα συναισθήματά του. Κάτι δεν τον άφηνε, όμως ,να το χαρεί. Ανέβαλε τα τηλέφωνα για λίγο. Και ξαναέψαξε. Ένα από όλα τα σάιτ είχε…άλλο νούμερο: «28129». Είχαν κάνει λάθος. Υπήρχε αναριθμητισμός που για λίγο τον είχε κάνει πλούσιο! Ένα είχε γράψει άλλο κι αυτό ήταν το σωστό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν;

Δεν χρειάστηκε άλλος έλεγχος. Κατάλαβε ότι το λαχείο του δεν κέρδιζε. Μουρμούρισε «Τελικά βρε Σταντάλ είχες δίκιο. Η τύχη σ’ αρπάζει απ’ τα μαλλιά, αλλά η ίδια είναι φαλακρή.»!

Από τα εκατομμύρια, που , για λίγα λεπτά, κέρδιζε πήρε μόνο τον λήγοντα: 20 ευρώ!

Απογοήτευση; Κακοτυχία; Όχι! Ο άνθρωπός μας αναστέναξε ανακουφισμένος. Δεν ήταν το λαχείο του το «τυχερό». Αλλά ο ίδιος ήταν. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία από το να είσαι δυσαρεστημένος με την τύχη σου» .

Εκτός του ότι πήρε νωρίς χαμπάρι ότι ήταν…λάθος και δεν θα τριγύριζε ώρες ως…Ωνάσης, είχε συνειδητοποιήσει πόσο τυχερός ήταν. Η οικογένεια, τα παιδιά του, οι άνθρωποί του, οι φίλοι του, . Όλα τόσο όμορφα. Είχε την υγειά του. Ήταν ήδη πλούσιος!





δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ