Ηράκλειο: Τόσο τσιμέντο για μια ράμπα στην οδό Γαλατείας Καζαντζάκη;
Εύλογες απορίες από πολίτες
Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η κατασκευή μιας τόσο ογκώδους ράμπας στην οδό Γαλατείας Καζαντζάκη, δίπλα στην είσοδο σχολείου και σε μικρή απόσταση από την ιστορική Κρήνη Πριούλη.
Ήταν απαραίτητη τόση χρήση σκυροδέματος ή θα μπορούσε, με αξιοποίηση της φυσικής κλίσης του εδάφους, να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα με μια ηπιότερη και αισθητικά αρτιότερη παρέμβαση;
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου οφείλει να εξηγήσει τη μελέτη και τις εναλλακτικές που εξετάστηκαν, ενώ η αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία καλείται να διευκρινίσει εάν απαιτήθηκε έγκριση λόγω της εγγύτητας με την κρήνη.
Η προσβασιμότητα είναι απαραίτητη. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ο δημόσιος χώρος πρέπει να επιβαρύνεται χωρίς να εξετάζονται ηπιότερες λύσεις. Το Ηράκλειο χρειάζεται έργα λειτουργικά, καλαίσθητα και με σεβασμό στην ιστορική φυσιογνωμία του.
Α.Α.
- "Έκλεισαν" με τις οπτικές ίνες, άφησαν ανοιχτές όμως τις λακκούβες...
- Λεωφόρος Κνωσού: «Έκοψε» 4 ρεύματα και πέρασε με κόκκινο
- Κορώνη Μαγαρά: Το «κρυμμένο» STOP προκάλεσε τροχαίο (φωτογραφίες)




