"Και δεν πληρώνουν και θα ειρωνεύονται στον ΟΑΕΔ;"

"Και δεν πληρώνουν και θα ειρωνεύονται στον ΟΑΕΔ;"

"Είμαι σε απόγνωση"

Αγαπητό Cretalive,

Κατανοώ ότι στις μέρες που περνάμε όλοι, όλα υπολειτουργούν. Θέλω όμως να καταγγείλω την υπηρεσία του ΟΑΕΔ, γιατί αυτό που συμβαίνει είναι άνω ποταμών. Δυστυχώς έμεινα άνεργη τον Νοέμβριο που μας πέρασε εξ αίτιας της αναδουλειάς λόγω covid με αποτέλεσμα να πρέπει να πέσω στην ανάγκη τους (Οαεδ). Λόγω κάποιου προβλήματος που είχα δεν κατάφερα να κανω παρουσία έγκαιρα ηλεκτρονικά το Φεβρουάριο με αποτέλεσμα να κάνω την παρουσία εκπρόθεσμα.

Μέχρι εκεί όλα καλά. Πληρώθηκα τέλος Φεβρουαρίου. Τώρα το Μάρτιο λοιπόν λεφτά δεν έχουν μπει. Τηλεφωνώ κάθε μέρα στο ΚΠΑ που υπάγομαι αλλά κανένας δε σηκώνει το τηλέφωνο να με ενημερώσει τι γίνεται - Γιατί και άγω δε γνωρίζω αν πρέπει να ακολουθήσω κάποια άλλη διαδικασία -. Κανένας δεν απαντάει και τηλεφωνώ σε όσα τηλεφωνά έχουν σ αυτό το ΚΠΑ.

Χθες μετά από προσπάθειες σήκωσαν το τηλεφωνώ στον πενταψήφιο του ΟΑΕΔ μετά από μίση ώρα αναμονής που λογικά θα χρεώνεται, δε γνωρίζω, και η κοπέλα που μου μίλησε μου είπε όλο ειρωνεία αυτολεξεί "να λέτε πάλι καλά που σας πληρώσανε το Φεβρουάριο γιατί συνήθως κάνουν και ένα χρόνο να πληρώσουν τα εκπρόθεσμα και να περιμένετε μετά τις 9 του Απριλη στην επόμενη παρουσία μήπως σας τα βάλουν" της απήντησα λοιπόν ότι εγώ και τόσος κόσμος ζούμε πλέον με το επίδομα των 400€ και αυτή τη στιγμή πεινάμε και έχουμε υποχρεώσεις που προσπαθούμε να καλύψουμε με αυτά τα 400€ και με την τόση καθυστέρηση και με την υποψία μήπως και τελικά δεν πάρουμε τα λεφτά κινδυνεύουμε να μείνουμε και στο δρόμο.

 Η απάντηση της "να λέτε πάλι καλά που πληρωθήκατε το Φεβρουάριο και να περιμένετε" με τρόπο που δεν ήταν ωραίος. Κατανοώ ότι είναι υπηρεσία και δουλεύει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, άλλα απ τη μια δεν σηκώνουν τόσο καιρό ένα τηλέφωνο να εξυπηρετήσουν και απ'την άλλη μιλάνε με ειρωνεία.

Εμείς δηλαδή τι θα απογίνουμε;  Να βγούμε στο δρόμο να ζητιανέψουμε; Και δεν πληρώνουν και θα ειρωνεύονται;

Είμαι σε απόγνωση. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ