Μια καταγγελία για την τροχαία ΒΟΑΚ!

Μια καταγγελία για την τροχαία ΒΟΑΚ!

Αγαπητό Cretalive,

Θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό που δυστυχώς ντροπιάζει και κηλιδώνει το όνομα της ελληνικής αστυνομίας. Το περιστατικό συνέβη το πρωί στις 7.30 στις 2 Ιουνίου 2020 στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ενώ πήγαινα να συναντήσω μια συνάδελφό μου για να πάμε μαζί στο σχολείο που εργαζόμαστε. 

Ενώ οδηγούσα στην εθνική οδό Ηρακλείου –Αγίου Νικολάου, τηρώντας τον ΚΟΚ , άναψα δεξί φλας για να μπω στη λωρίδα επιβράδυνσης για την έξοδο προς Αλικαρνασσό, ένα περιπολικό με ακολουθεί και μου κάνει σήμα να σταματήσω. Δεν το αντιλήφθηκα αμέσως, αλλά αφού με ακολούθησε, κατάλαβα ότι έπρεπε να σταματήσω. Έρχεται λοιπόν ένας αστυνομικός και μου ανακοινώνει - προς έκπληξή μου - ότι μιλούσα στο κινητό εν ώρα οδήγησης και μου ζητάει άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια.

Θα έλεγα ότι το βρήκα αστείο να σταματήσει η αστυνομία εμένα γι αυτόν τον λόγο, καθώς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ, δεν μιλάω στο κινητό ή κάνω χρήση αυτού όταν οδηγώ. Δίνοντάς του τα έγγραφα που ζήτησε, του εξηγώ ότι πρέπει να έγινε κάποιο λάθος, γιατί εγώ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Ακολουθεί ο διάλογος:

Αστυνομικός 1: Τι λέτε κυρία μου;! Δύο άτομα σας είδαμε να μιλάτε στο κινητό. Μην με κάνετε να σας ζητήσω να δω τις κλήσεις του τηλεφώνου σας.
Εγώ: Παρακαλώ, ορίστε δείτε τις! Τελευταία κλήση εχθές το βράδυ!
Αστυνομικός 1: Σας παρακαλώ κυρία μου, δεν επιτρέπεται να δω τα προσωπικά σας δεδομένα.
Εγώ: Πού ακριβώς με είδατε να μιλάω στο κινητό;
Αστυνομικός 1: Δεν σας είδαμε να μιλάτε στο κινητό, αλλά να κάνετε χρήση του κινητού στην εθνική οδό στη λωρίδα επιβράδυνσης.
Εγώ: Α! Να κάνω χρήση κινητού; Μα σας λέω, δεν είχα κινητό στα χέρια μου!
Αστυνομικός 1: Σας είδαμε να έχετε το κινητό στα αριστερό σας χέρι. Επίσης, γιατί το κινητό σας είναι στο κάθισμα του συνοδηγού;

Οι αστυνομικοί συνεχώς έπεφταν σε αντιφάσεις καθώς, πρώτον είμαι δεξιόχειρας και δεν κρατάω ποτέ το κινητό στο αριστερό χέρι, δεύτερον τη μια μου λένε ότι μιλούσα στο τηλέφωνο, την άλλη ότι δεν μιλούσα αλλά έκανα χρήση του τηλεφώνου. Η στιχομυθία συνεχίζεται:

Εγώ: Κοιτάξτε, κύριε, του λέω. Πριν ξεκινήσω από το σπίτι, έστειλα μήνυμα στη συνάδελφό μου ότι ξεκινάω από το σπίτι για να ετοιμαστεί κι εκείνη. Αφού έστειλα το μήνυμα, άφησα το κινητό στο κάθισμα του συνοδηγού και ξεκίνησα.
Αστυνομικός 1: Α, ώστε το παραδέχεστε; Κάνατε χρήση κινητού!
Εγώ: Σας εξηγώ ότι έκανα χρήση ΠΡΙΝ ξεκινήσω να οδηγώ, ΠΡΙΝ βάλω μπροστά το αμάξι, γι αυτό και το κινητό βρίσκεται στο κάθισμα του συνοδηγού.

Συνεχίζει μετά ο άλλος αστυνομικός:

Αστυνομικός 2: Κοιτάξτε κυρία μου, η ποινή για την παράβαση αυτή είναι αφαίρεση των πινακίδων… αλλά μπορούμε να σας κόψουμε μία κλήση για άλλη παράβαση και να πληρώσετε 20€.
Εγώ: Σας λέω, δεν μιλούσα στο κινητό.
Στο μεταξύ επεμβαίνει και η συνάδελφος που ωστόσο είχε έρθει στο σημείο συνάντησης και είδε τι συμβαίνει.
Συνάδελφος: Μα κύριε, αποκλείεται να συμβαίνει αυτό… η συνάδελφός μου είναι κατηγορηματικά αντίθετη με αυτό..
Αστυνομικός 2: Μην ανακατεύεστε κυρία μου! Για δικηγόρο σας φέραμε εδώ; Ήσασταν μπροστά στο συμβάν; Ήσασταν μέσα στο αυτοκίνητο;
Συνάδελφος: Όχι, αλλά…
Αστυνομικός 2: Εμείς όμως την είδαμε! Μην ανακατεύεστε παρακαλώ! Ή υπογράφετε την κλήση για τα 20€ ή σας αφαιρούμε τις πινακίδες.
Εγώ: Πού μπορώ να πάω να κάνω ένσταση γι αυτό;
Αστυνομικός 1: Μπορείτε να πάτε στον διοικητή, αλλά να δούμε ποιον θα πιστέψει: εσάς ή εμάς;

Φυσικά, μένω άναυδη εγώ με τον διάλογο, αλλά και το επίπεδο και την αναίδεια των αστυνομικών. Φυσικά, και υπέγραψα την κλήση για τα 20 ευρώ και πήγαμε όλοι στις δουλειές μας! Μπορούσα να μην υποκύψω άλλωστε, όταν μου «έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό» να αποφασίσω για την ποινή μου για κάτι που δεν είχα κάνει;

Καταγγέλλω αυτό το περιστατικό, καθώς δίνει χείριστο παράδειγμα στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους τους νομοταγείς πολίτες που τηρούν τους κανόνες. Την ίδια στιγμή, ένα σωρό ασυνείδητοι οδηγοί κυκλοφορούν ατιμώρητοι, περνώντας με θράσος μάλιστα, μπροστά από περιπολικά παραβιάζοντας του κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Αυτό είναι λοιπόν η εκτελεστική εξουσία; Η τιμωρία αυτών που τηρούν τους κανόνες;

Θεωρώ σημαντικό να δημοσιευτεί το περιστατικό, για να λάβουν γνώση οι υπεύθυνοι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ