21η Ετήσια Διάλεξη “Εις μνήμην Ι. Καμπίτση”

21η Ετήσια Διάλεξη “Εις μνήμην Ι. Καμπίτση”

Την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 20.00

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά, όπως κάθε χρόνο, τη μνήμη του Ιωάννη Καμπίτση, ενός επιστήμονα ο οποίος προσέφερε τεράστιο διδακτικό και διοικητικό έργο και συνέβαλε τα μέγιστα στην οργάνωση και στην εύρυθμη λειτουργία του νεοσύστατου ιδρύματος.

Ο Ιωάννης Καμπίτσης υπηρέτησε στο Τμήμα μας ως Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας από το 1982 έως το 1990. Στο ιδιαίτερο ερευνητικό του πεδίο ενέπιπταν η θρησκεία, η μυθολογία, η τραγωδία, οι θεσμοί και το δίκαιο. Πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Ρέθυμνο το 1982, είχε προσφέρει ανεκτίμητες διοικητικές υπηρεσίες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ως κοσμήτορας κατά τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, την περίοδο από το 1977 έως το 1979, με ειδική απόσπαση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου υπηρετούσε τότε.

Ο αδόκητος και πρόωρος θάνατός του σε ηλικία 52 ετών, σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 7 Αυγούστου 1990, ήταν τεράστια απώλεια και για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και για την Κλασική Φιλολογία. Η Αναστασία-Ερασμία Πεπονή είναι καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια. Είναι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δίδαξε για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι μελέτες της κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας ελληνικής αισθητικής σκέψης και κουλτούρας.

 

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της διάλεξης είναι:
https://zoom.us/j/98965048243?pwd=Mytkc2Q4Q1E2T3JHTXRaZzhualBNdz09

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ