Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ "EGEO – Η θάλασσα για μένα"

Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ  "EGEO – Η θάλασσα για μένα"

 

Το βραβευμένο περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ «EGEO – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μαρκολέφα και του Bastian Fischer διακρίθηκε στην κατηγορία Best International Short Film στην επετειακή διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ GEO FILM FESTIVAL στην Ιταλία η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 21 Νοεμβρίου 2020. 

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια παραγωγή της Mind the Bump σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη και το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), Τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Σικίνου, Σερίφου, Κιμώλου και Φολεγάνδρου. 

Το EGEO είναι ένα οδοιπορικό για τη σχέση ανθρώπου και θάλασσας με επίκεντρο τις Κυκλάδες. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018 και συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, με σειρά προβολών και διακρίσεων σε καταξιωμένα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

 «Το EGEO μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα, την ανεκτίμητη αυτή πηγή ζωής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύει. Αυτό το βραβείο μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την επιλογή της ταινίας μας.», δήλωσαν οι σκηνοθέτες και παραγωγοί Βίκυ Μαρκολέφα και Bastian Fischer.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΣΕΝΑΡΙΟ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Μπάστιαν Φίσερ, Βίκυ Μαρκολέφα, Mind the Bump

www.mindthebump.de 

 

MUSIC: Nirreta Song, by Vasia Kouremenou. 

 

Co Producers - Συμπαραγωγοί: 

MEDASSET www.medasset.org -  ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ https://www.aclcf.org/ 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΙΚΙΝΟΥ, ΚΙΜΩΛΟΥ, ΣΕΡΙΦΟΥ ΚΑΙ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

 

Ευχαριστίες

 

Τους κατοίκους των νησιών, τους εκπαιδευτικούς, γονείς, εθελοντές και μαθητές που συμμετείχαν. 

 

Αγγελική Κοσμοπούλου, Ειρήνη Γκιουλάκου, Άννα Σταματίου, Γιώργος Τσόλης, Νικόλ Γκοτζιλ, Κωστής Σφυρικίδης, Αργυρώ Σταματάκη, Γιάννης Καπάκος, Γιάννης. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ