Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Αστέρη Γκέκα στη Σητεία

Newsroom
Newsroom

Στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Εγκαινιάζεται η έκθεση ''ζωγραφικής - κατασκευών'' του Αστέρη Γκέκα στο ισόγειο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος στη Σητεία την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 19:30. 

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών που περιλαμβάνει μήνυμα του Αστέρη Γκέκα επισημαίνονται τα εξής:

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΑ.
Τα δώδεκα Ευαγγέλια γινήκαν δεκατρία.
Τα δώδεκα ήταν όπως τα ξέρουμε, το δέκατο τρίτο είναι οινοπνευματική συνάντηση.
Οι οικοδεσπότες Γιώργος και Αλίκη Γαλανάκη βρίσκονται παντού και όπου έχει ανάγκη ο τόπος, στο κέντρο ο δάσκαλος μου Νίκος Μιχελιδάκης, δίπλα του ο γιος μου Τάσος ο Στειακός, η Κατερίνα Γουλιέλμου με τον φίλο μου τον Ιθωμίτη Γιώργη .

Και από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα! Ο πολυμάστορας, φίλος, καλλιτέχνης, Μανώλης Καναβάκης έρχεται από Ανατολάς και από δυσμάς έρχεται ο εγγονός του Ζαφειράκη του Μπρούκλη, πού τον έχουνε άγαλμα στα Έξω Μουλιανά, ο γνωστός Μανώλης Βερυγάκης, ο θαυματουργός της μπάλας και της πατέντας. Η μάνα του Αντώνη Δρετάκη στέλνει τα καλιτσούνια και τους μεζέδες, ο Αντώνης και η Δώρα διπλόβραστη ρακή, αλλά και τόσα κουκιά δεν ξέρω που βρεθήκανε ...

Έκθεση Λέσχη Βιτσέντζος Κορνάρος

Από γύρω μου ο Τηνιακός με τις φωτογραφίες του και οι μαθητάδες μου μεγαλωμένοι, μετά από σαράντα χρόνια. Καλοί και προκομμένοι, επιτυχημένοι οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, στρατηγοί, πτέραρχοι, καθηγητάδες, εφευρέτες, κανα δυό καθηγητές στα πολυτεχνεία, διάφοροι καλλιτέχνες, διάφοροι.... Με πιστοποιητικά αγάπης, επιστήμονες, μα πάνω από όλα καλοί ανθρώποι.

Έβαλα λίγο τη μουσική, πέρα από τις χαράξεις και το χρώμα, και έτσι είναι το οινοπνευματικό, εικαστικό πανηγύρι, αναστάσιμο.

Εκτάκτως, τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, μόνο το πρωί, 11:00-12:30, θα είμαι στην αίθουσα να υποδεχτώ μακρινούς επισκέπτες της έκθεσης.

Καλή Πασχαλιά, καλή Ανάσταση
Αστέρης Γκέκας"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ