Ένας ύμνος στην αγάπη, στον έρωτα ... Η ανθρώπινη πλευρά του Ελ.Βενιζέλου

Newsroom
Newsroom

Όσα απόλαυσαν, χθες, οι θεατές στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Της Χρυσούλας Αντωνοπούλου - Αντωνογιαννάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ... ΟΠΕΡΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Όσοι βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της όπερας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» είχαμε την ευκαιρία να απολαυσουμε μια μεγαλειώδη παράσταση.

Με αφορμή την επέτειο των  100 χρόνων  από την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ 1923-2023 γράφτηκε σε μουσική του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ και με λιμπρέτο του ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΒΙΖΑ μια εξαιρετικού επιπέδου οπερα αντλώντας ιστορικά στοιχεία από το βιβλίο του Γεν. Διευθυντή του ιδρύματος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κ. Νικόλαο Εμμ. Παπαδάκη.

Βενιζέλος Μιχαηλίδης Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηράκλειο

Όλοι οι συντελεστές ήταν της Α ΓΡΑΜΜΗΣ αλλά όταν την σκηνοθεσία υπογράφει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης όπερας κ. GUY MONTAVON , o οποίος σχεδίασε και τους φωτισμούς δεν είναι δυνατόν  να περιμένεις λιγότερα από ο,τι εμείς απολαυσαμε χτες βράδυ σε παγκόσμια πρώτη και αποψε 4 φεβρουαρίου .

Ευχαριστούμε θερμά τον δικό μας παγκοσμίου φήμης κσι καταξιωμένο αρχιμουσικό και Καλ. Διευθυντή του ΠΣΚΗ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη ο οποίος τόλμησε αυτό το εγχείρημα . του ευχόμαστε να το πάει στην ΕΥΡΩΠΗ και στις ΗΠΑ ώστε ο απανταχού Ελληνισμός αλλά και ξένοι φίλοι η πολέμιοι της ΕΛΛΑΔΑΣ να απολαύσουν ένα απόλυτα τεκμηριωμένο έργο που αναλύει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και τον διωγμό των εκεί Ελλήνων. 

Το τέλος γράφεται τελείως διαφορετικό από ο,τι το περιμέναμε.. ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ , ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ..δείχνει τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ ως πρόσωπο και όχι πια ως ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστες μπρος και πίσω από την σκηνή και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ , ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΠΕΡΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ…ΟΧΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ..ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ. 

 

Δείτε επίσης:

Λίγο πριν την επίσημη πρώτη του «Βενιζέλου» ο Δ. Μαραμής παίζει πιάνο!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ