Έσβησε ο τυφλός ακορντεονίστας - Με αφετηρία την Κρήτη ... στο πλευρό του Στ.Καζαντζίδη
Έφυγε από τη ζωή ο τυφλός ακορντεονίστας Στέλιος Σταματάκης
"Σταματάκη, χρυσά μου δάχτυλα!" Έτσι τον προσφώνησε ο Στέλιος Καζαντζίδης σ ένα τραγούδι του που έπαιζε ακορντεόν!
Ο τυφλός ακορντεονίστας, απ’ τους μεγαλύτερους που έβγαλε το λαϊκό μας τραγούδι, έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.
Κρητικός στην καταγωγή, ο Κώστας Σταματάκης υπήρξε από τους στυλοβάτες του λαϊκού τραγουδιού, αν και στα πρώτα του βήματα με το ακορντεόν έπαιζε κρητικά!
Συνθέτης και ο ίδιος με αρκετά και ωραία λαϊκά τραγούδια, με τον Καζαντζίδη ( η πιο μεγάλη αμαρτία, αχ πως γέρασα, αύριο σε χάνω), τον Πάνο Γαβαλά ( Άσε με στην αγκαλιά σου, ισοβιτης της αγάπης , δοκιμασία, θέλω να πω τον πόνο μου κ.α), το Μάνο Παπαδάκη, τη Φωτεινή Μαυράκη, το Δημήτρη Ξανθάκη ,την Καίτη Νταλη, τη Δούκισσα κ.α.
- ''Κωμικός Αυτοσχεδιασμός'' στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
- Θέατρο στη Χερσόνησο
- Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές ... σε 246 σελίδες!