Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας ο Αντρέ Λιόν Τάλι

Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας ο Αντρέ Λιόν Τάλι

Ο πρώην διευθυντής δημιουργικού της Vogue, συντάκτης μόδας και συγγραφέας ειδοποιήθηκε με email από την υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ροζελίν Μπασελό Ναρκίν για την ύψιστη τιμή

Με το παράσημο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres) τιμάται ο Αντρέ Λιόν Τάλι.
 
Ο πρώην διευθυντής δημιουργικού της Vogue, συντάκτης μόδας και συγγραφέας ειδοποιήθηκε με email από την υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Ροζελίν Μπασελό Ναρκίν για την ύψιστη τιμή.
 
Ο Αντρέ Λεό Τάλι τόνισε ότι έμεινε «απόλυτα έκπληκτος» όταν ενημερώθηκε για την διάκριση και ότι δεν είχε ιδέα ότι είχε προταθεί.
 
«Ακούστε. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Λέω με ειλικρίνεια ότι το να είσαι Ιππότης των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας και να αναγνωρίζεσαι από τη Δημοκρατία της Γαλλίας είναι μεγάλη τιμή» δήλωσε στο wwd ο Τάλι, ο οποίος έχει ζήσει κατά διαστήματα στο Παρίσι.
 
Ο Αντρέ Λεό Τάλι τόνισε πως εκτιμά ό,τι έχει σχέση με τη Γαλλία, τον πολιτισμό, την ιστορία και κάθε πτυχή της φινέτσας, το στιλ, την αρχιτεκτονική, τους κήπους, τη μόδα, την υψηλής ποιότητας κουζίνα, τις Βερσαλίες, τις εκκλησίες, την ιστορία - ακόμη και την κακή της ιστορία, δηλαδή, την επανάσταση και τη γκιλοτίνα. «Νομίζω ότι είμαι θεματοφύλακας της Γαλλίας» ανέφερε. 
 
Ο Αντρέ Λεό Τάλι έζησε στη Γαλλία για δύο χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ εργαζόταν για το Women's Wear Daily και ξανά από το 1989 έως το 1995, και θεωρεί ότι καθηγήτριά του στο γυμνάσιο πρώτη φορά τον έκανε να ανακαλύψει την αγάπη του για τη χώρα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ