Ηράκλειο: Με επιτυχία και συμμετοχή μαθητών, η διεθνής έκθεση «MyStoryContemporaryArtBook»

Newsroom
Newsroom

Mε έργα καλλιτεχνών από Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ελλάδα

Πόλος έλξης μαθητών έχει γίνει η διεθνής έκθεση με έργα καλλιτεχνών από Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ελλάδα, με τίτλο «MyStoryContemporaryArtBook», η οποία πραγματοποιείται στη Βικελαία Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Υπάρχει αθρόα και διαδραστική συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Κρήτης, σύμφωνα με τους υπεύθυνους στην έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου του 2023.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εγχείρημα σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης με έργα καλλιτεχνών από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, έκθεση που μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο από το Μουσείο Campano di Capua της Νότιας Ιταλίας. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βέλγιο και τη Γαλλία και επιστροφή στην Ιταλία. Η ξενάγηση στην έκθεση γίνεται από την εικαστικό Στέλλα Κακουδάκη και από καθηγητές των σχολείων.

Όπως υπογραμμίζει στον κατάλογο της έκθεσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Έξι καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες αποσφραγίζουν τα έργα-βιβλία τους, αφηγούνται με παραστατικό τρόπο και προσφέρουν ένα σύντομο αλλά περίτεχνο ταξίδι στον επισκέπτη, καθιστώντας τον κοινωνό μιας πρωτότυπης αισθητικής απόλαυσης».


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ