Καμίλια Βαλίεβα: Η τύχη της αθλήτριας θα κριθεί από το διαιτητικό δικαστήριο

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συμμετοχή της

Το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS) θα κρίνει την τύχη της Καμίλα Βαλίεβα, που εντυπωσίασε τους πάντες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία του Σκι ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο CAS, προκειμένου να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει με τη 15χρονη Ρωσίδα, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Το CAS αναμένεται να αποφανθεί, πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συμμετοχή της Καμίλα Βαλίεβα, στις 15 Φεβρουαρίου

Θυμίζεται ότι η Βαλίεβα βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη, μία ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης, πριν τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Εσθονία, τον περασμένο μήνα. Η ουσία αυτή περιλαμβάνεται, στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός, όσο και εκτός διοργανώσεων.

Η ουσία αυτή δρα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην καρδιά και περιορίζοντας τις γρήγορες μεταβολές της αρτηριακής πίεσης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές για τη βελτίωση της απόδοσης τους, ειδικά σε αθλήματα αντοχής.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ