Στην Κρήτη και το Ηράκλειο το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δημόσιας Οδοντιατρικής Υγείας!

Newsroom
Newsroom

3-5 Οκτωβρίου

Η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας Δημόσιας Οδοντιατρικής Υγείας (European Association of Dental Public Health - EADPH), που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2023 επέστρεψε με μία τριπλή επιτυχία καθώς:

Επισφραγίστηκε η ανάληψη από την Ελλάδα του επόμενου Συνεδρίου της EADPH, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου 2024. Μάλιστα το κοινό υποδέχθηκε την παρουσίαση του Συνεδρίου της EADPH στην Κρήτη με θερμά χειροκροτήματα! Ενθουσίασε μάλιστα τους συμμετέχοντες το μικρό αλλά εξαιρετικά συμβολικό δώρο με τον δίσκο της Φαιστού που τους έδωσαν οι Έλληνες εκπρόσωποι.

Ο Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Chief Dental Officers Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης εξελέγην και Συμπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δημόσιας Οδοντιατρικής Υγείας (Co-President of the EADPH)!

συνέδριο οδοντιατρικής ηράκλειο

Η Αναπληρώτρια Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας Μαρία Λεμονιά Τσαντίδου εξελέγην μέλος του Executive Board της EADPH!

Σημειώνεται ότι ο τομέας της Δημόσιας Οδοντιατρικής Υγείας (Dental Public Health) γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση διεθνώς, ιδίως μετά την υιοθέτηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του ιστορικού Ψηφίσματος υπέρ της Καθολικής Κάλυψης Στοματικής Υγείας (Μάιος 2021). Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Κρήτης, πέραν των Οδοντιάτρων και άλλων Λειτουργών Δημόσιας Υγείας, αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Κυβερνήσεων, αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ε.Ε. και διαπρεπείς Καθηγητές απ’ όλη την Ευρώπη.

Συγχαίρουμε θερμότατα τους αγαπητούς συναδέλφους Αριστομένη Συγγελάκη και Μαρία Τσαντίδου για την εκλογή τους και την ανάληψη της διοργάνωσης του σημαντικού και αναγνωρισμένου ευρύτερα αυτού Συνεδρίου, που φέρνει το Ηράκλειο και την Κρήτη στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών και πολιτικών εξελίξεων στην Οδοντιατρική διεθνώς!

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την άριστη διοργάνωσή του, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τις Οδοντιατρικές Σχολές της Ελλάδας και της Κύπρου, όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τους θεσμικούς φορείς της Κρήτης. 

συνέδριο οδοντιατρικής ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ