Τι να κάνετε αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι

Τι να κάνετε αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι

Το αίσθημα της έλλειψης ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 40%

Η χρονιά που πέρασε με την πανδημία να επηρεάζει σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας, φαίνεται ότι πυροδότησε οργανικά και ψυχολογικά προβλήματα. Πιο εξειδικευμένα οι άνθρωποι που νιώθουν κουραμένοι μέσα στην ημέρα έχουν αυξηθεί κατά 40% ξεπερνώντας το 60% παγκοσμίως.

Πριν καταφύγουμε σε συμπληρώματα διατροφής ή επισκέψεις σε ιατρούς θα πρέπει να αποκλείσουμε τους ψυχολογικούς παράγοντες, δηλαδή αν το αίσθημα της κούρασης είναι αποτέλεσμα της κατάθλιψης.

Σε περίπτωση που η έλλεψη ενέργειας δεν απορρέει από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα θα πρέπει να αποκλείσουμε αν δεν είναι απόρροια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουμε ή λάβαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Αν έχουμε ελέγξει όλους τους παραπάνω παράγοντες τότε πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το αίσθημα της κούρασης.

Κρατήστε τη ποσότητα της καφείνης σε κανονικά επίπεδα

Η κατάχρηση του καφέ έχει αντίθετα αποτέλεσματα από το επιθυμητό. Διατηρήστε τους καφέδες που πίνετε σε 2-3 την ημέρα, μειώνοντας τη δόση προς το τέλος της ημέρας.

Αφήστε τον ήλιο και τον αέρα να κάνουν την δουλειά τους

Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παράθυρα να ανανεωθεί ο αέρας και θα δείτε αμέσως αλλαγή στη διάθεσή σας. Πολλές φορές νιώθουμε υπνηλία από την έλλειψη ήλιου καθώς έτσι είναι σχεδιασμένος ο εγκέφαλός μας.

Γυμναστείτε

Ξεκινήστε την ημέρα σας με γυμναστική μικρής έντασης και θα δείτε τις ορμόνες σας να κάνουν πάρτυ μέσα στην ημέρα και εσείς θα νιώθετε ότι είστε στην πρίζα.

Πιείτε νερό

Αν ο οργανισμός νιώθει αφυδατωμένος μπαίνει σε κατάσταση πτήσης για να προστατευθεί. Πιείτε ένα ποτήρι νερό ανά 75 λεπτά, αν δεν κάνετε κάποια σωματική εργασία, που απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα νερού

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ