Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε σοκολάτα

Τα 4 βασικά στοιχεία για να επιλέξετε την καλύτερη σοκολάτα ποιοτικά

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί έχουν μπερδευτεί με τη σοκολάτα. Μεγαλώσαμε, ακούγοντας ότι δεν πρέπει να φάμε πολύ, γιατί θα μας χαλάσουν τα δόντια. Στη συνέχεια, διαπιστώσαμε ότι δεν βλάπτει μόνο τα δόντια, αλλά και το βάρος μας, με την ζάχαρη και τα λιπαρά της να μην είναι και οι καλύτεροι φίλοι του καρδιαγγειακού.

Από την άλλη όμως, οι έρευνες λένε ότι είναι αντιοξειδωτική, πλούσια σε πολυφαινόλες και μας κάνει καλό. Αυτό που συμβαίνει, είναι αυτό που φαντάζεστε: οι σοκολάτες γάλακτος, με γέμιση φράουλα και οτιδήποτε άλλο, είναι σίγουρα επιβαρυντικές. Από την άλλη, οι πιο πικρές, μαύρες σοκολάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάοείναι αυτές που έχουν τα περισσότερα οφέλη και αντιοξειδωτικά, αλλά την όχι τόσο λαχταριστή γεύση.

Αν η ζυγαριά γέρνει για εσάς, προς τις σοκολάτες που μας φροντίζουν και δεν μας βλάπτουν, κοιτάτε τα εξής πριν τις αγοράσετε.

-Να έχουν λίγα συστατικά. Αν δείτε τεράστια λίστα με ακαταλαβίστικες ουσίες, πηγαίνετε για την επόμενη σοκολάτα και εφαρμόστε το ίδιο, με όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα.

-Να είναι το κακάο πρώτο στη λίστα των συστατικών. Αυτό είναι άλλωστε, που μας χαρίζει τα αντιοξειδωτικά, οπότε το θέλουμε σε μεγάλες ποσότητες, από 70% και πάνω.

-Να μην είναι πρώτη στη λίστα η ζάχαρη. Στις σοκολάτες γάλακτος συμβαίνει συχνά αυτό, γι’ αυτό είναι και τόσο γλυκές.

-Να μην περιέχουν φυτικά έλαια. Προτιμήστε τις σοκολάτες με βούτυρο κακάο.

Κι αν νοιάζεστε και για το δίκαιο εμπόριο, πέρα από την υγεία, αναζητήστε fair trade σοκολάτες, από χώρες όπως Γκάνα, Ισημερινός, Ακτή Ελεφαντοστού.
 

Πηγή: cllckatlife.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ