Αν δεν πετάξεις τον καναπέ εν μέσω απεργίας, πότε θα το κάνεις;

Ειρήνη Τσάκα
Ειρήνη Τσάκα
Αν δεν πετάξεις τον καναπέ εν μέσω απεργίας, πότε θα το κάνεις;

Καμία λογική σε αυτό που διαδραματίζεται ακόμα μια φορά με "πρωταγωνιστές" πιθανότατα...ξενομπάτες

Της Ειρήνης Τσάκα

Πρώτα ήταν η προσπάθεια..πρόληψης.
Η δημοτική αρχή Ηρακλείου, πριν την έναρξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα, απηύθυνε έκκληση να "κρατήσουμε τα απορρίμματα στο σπίτι μας" μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Στις πρώτες ώρες της απεργίας, το αποδώσαμε στην έλλειψη ενημέρωσης (!)
Ίσως κάποιοι δεν διάβασαν, άλλοι δεν άκουσαν ότι δεν γίνεται αυτές τις ημέρες αποκομιδή κι έβγαλαν τα σκουπίδια τους, "ξεχειλίζοντας" τους κάδους!

Στο δεύτερο 24ωρο, οι "λόφοι"σκουπιδιών έγιναν περισσότεροι και όλα έδειχναν ότι μάλλον δεν είναι "στραβός o γυαλός". Μιλήσαμε για "ντροπή", ίσως για να "χτυπήσουμε" στο φιλότιμο, ίσως για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας!

Μπαίνοντας στην τρίτη ημέρα απεργίας των εργαζομένων και βλέποντας εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές του Ηρακλείου, μάλλον θα πρέπει όλοι να ομολογήσουμε την...ήττα της λογικής.

Διάσπαρτες μικρές χωματερές μας "βγάζουν" την γλώσσα και κοροϊδεύουν την ευκολία με την οποία πιστέψαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε επιτέλους ως υπεύθυνοι πολίτες, πριν ζητήσουμε "την κεφαλήν επί πίνακι" αυτών που "αφήνουν το Ηράκλειο να βρωμίζει".

Ακόμα και φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μια τέτοια "χωματερή" στο κέντρο του Ηρακλείου. Και μπορεί να κατασβέστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική, ωστόσο έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι το όλο ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα "αισθητικής"!
Οι "όμορφοι λόφοι σκουπιδιών" όχι μόνο "καίγονται όμορφα" αλλά και μολύνουν εύκολα, παρασύρονται με την βροχή, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τρωκτικών και άλλων συμπαθών ζώντων οργανισμών.

Αναζητώντας κάποια δικαιολογία σε αυτά που βλέπω, τείνω να πιστέψω ότι κάποιοι επιβουλεύονται την πόλη μας και επιχειρούν σε κάθε ευκαιρία να τη βλάψουν!
Αυτό που διαδραματίζεται ακόμα μια φορά στο Μεγάλο Κάστρο, έχει "πρωταγωνιστές" πιθανότατα...ξενομπάτες!

Θα πρότεινα λοιπόν, αν υπάρξει συνέχεια στην κινητοποίηση, να μπουν φρουρές στις εισόδους της πόλης!
Ποιος ξέρει, ίσως εκτός από τους καναπέδες τους, οι "άγνωστοι δράστες" να φέρουν στους ξεχειλισμένους κάδους μας και τα παλιά τους είδη υγιεινής!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ