Ο Πολάκης έφυγε… ο Παυλής επιστρέφει!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του!

Του Δεκανέα Αλλαγής 

 

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι για το νέο πρόσωπο που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ στις αρχές της εβδομάδας.
Το τι ειπώθηκε και το το γράφτηκε,  και όχι άδικα ίσως, για το πόσο κεντρώος και μετριοπαθής εμφανίστηκε και το πώς το χαμηλών τόνων προφίλ που επέλεξε, δείχνοντας διάθεση να «ψαρέψει» στον μεσαίο χώρο που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δείχνει να του ταιριάζει γάντι. Πριν καν ολοκληρωθεί η εβδομάδα κι ενώ η σκόνη και ο χαμός γύρω από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ακόμα αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην επικαιρότητα ήλθε η επιστολή συγγνώμης του Πολάκη να μας υπενθυμίσει πως… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και πως αυτό που φαινόταν ως σχεδόν βέβαιο, η μη συμπερίληψη του Χανιώτη πολιτικού στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πιθανόν πια να μην συμβεί. 
Τι κι αν  επικοινωνιολόγοι και λοιποί( νέοι ) συμβουλάτορες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν το δρόμο προς την έξοδο στον Πολάκη, ως μια χρυσή ευκαιρία στον Τσίπρα να αφήσει πίσω του, τον ακραίο και τοξικό λόγο και να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο που και μόνο η παρουσία του Πολάκη ήταν ένας σπουδαίος λόγος να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά στα όσα έλεγε και υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα Τέμπη πριν 15 μέρες με  αυτή την πρωτοφανή τραγωδία και τους 57 νεκρούς δεν έφεραν  μόνο τα πάνω κάτω στην προεκλογική ατζέντα των κομμάτων, αλλά και έστειλαν στις καλένδες την υπόθεση Πολάκη που φαντάζει να έγινε… μήνες πριν κι ας έχουν περάσει μόνο μερικές εβδομάδες. Το θέμα ενταφιάστηκε, σχεδόν ξεχάστηκε και οι φίλοι του Πολάκη βρήκαν την ευκαιρία να στήσουν το σκηνικό του… σασμού ανάμεσα σε εκείνον και τον πρόεδρο του κόμματος, με τη λογική πως κανείς δεν περισσεύει στη λογική να φύγει ο Μητσοτάκης. 
Βέβαια εάν ως άσωτος Υιός ο Πολάκης μετά τη συγγνώμη του  γυρίσει πίσω,  μπορεί οι φίλοι του να κάνουν πως τίποτε δεν  έγινε κι όλα νερό κι… αλάτσι, αλλά εκείνοι που δεν ξέρω αν θα ξεχάσουν,  είναι όλοι όσοι πίστεψαν πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας θα έφευγε από τη Βουλή κι από το κόμμα μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο, όπως τα μνημόνια το 2015. Όλοι δηλαδή που νόμιζαν πως ο Πολάκης με την απόσυρση του θα έπαιρνε μαζί του κι όλα όσα αρνητικά και απωθητικά συνόδευαν τον ακραίο λόγο του. Διότι αυτοί οι ψηφοφόροι μπορεί να μην ξέρουν από μαντινάδες όπως ο Πολάκης και οι πολυάριθμοι οπαδοί του, αλλά από γνωμικά ξέρουν και κυρίως δεν ξεχνούν ότι ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του, ή όπως θα το έλεγε ο αείμνηστος παλιός Νομάρχης Γιαννης Γαρεφαλάκης ωσάν τη σοβαρότητα δεν υπάρχει!

Δείτε επίσης:

Το πρώτο βήμα έγινε για τον Πολάκη... το άλλο δεν χρειάζεται!
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ