Στο δρόμο για το Πάσχα

Δημήτρης Μιμής
Δημήτρης Μιμής
Στο δρόμο για το Πάσχα

Του Δημήτρη Μιμή

Τις μέρες αυτές που διανύουμε, ας αφήσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας λόγω κορωνοϊού και ας σκεφτούμε τα πάθη του Χριστού, ακολουθώντας το δρόμο του Πάσχα. Αυτό ίσως  δώσει ελπίδα στα προβλήματα  μας.

Η ιστορία μέχρι σήμερα μας έχει δείξει ότι πάντα επιβάλλεται το κακό και ο πόνος. Ο Χριστός όμως μας έχει αποδείξει, με την πράξη της σταύρωσης  και την ανάσταση του, ότι η δικαιοσύνη του θεού θα θριαμβεύσει στο εξής.

Όταν για μερικές μέρες, ιδίως αυτές, ξεχάσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα και αφοσιωθούμε,  δεν θα έλεγα  ολοκληρωτικά, στην πίστη μας, θα παρατηρήσουμε  ότι θα πλημμυρίσουμε από ευχάριστα συναισθήματα και θα αισθανθούμε μια ψυχική πληρότητα. Έστω και παροδικά, την περίοδο αυτή, θα βρεθούμε σε μια ευχάριστη κατάσταση. Τότε  όλες οι λειτουργίες του οργανισμού μας θα συντονιστούν μ΄ αυτή την κατάσταση και θα απαλυνθεί ο πόνος μας από τον κορωνοϊό, τα οικονομικά και τα οικογενειακά προβλήματα λόγω του εγκλεισμού στα σπίτια μας. 

O κορωνοϊός ήρθε και ενίσχυσε τους υπαρξιακούς μας φόβους. Ο περιορισμός στα σπίτια μας, που μας έχει επιβληθεί, για λόγους τους οποίους όλοι πρέπει όλοι να καταλαβαίνουμε, ενίσχυσε τη ζήτηση για πνευματικές υπηρεσίες. Το Πάσχα μας θυμίζει ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Μετά τη νύκτα έρχεται η μέρα. Όπως ο Χριστός εμφανίστηκε στους μαθητές του, μετά τη σταύρωση του, έτσι και εμείς θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μετά το πέρασμα του κορωνοϊού  θα  αναζωογονηθούμε και θα προχωρήσουμε μπροστά. Η κατάσταση σήμερα λόγω κορωνοϊού είναι  από υγειονομικής, πολιτικής και ψυχολογικής πλευράς  τόσο  επικίνδυνη για τον άνθρωπο που μας αναγκάσει να  προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε και να τακτοποιήσουμε το θέμα. Αυτό θα το πετύχουμε με την περισυλλογή και ακολουθώντας τα μηνύματα που μας προσφέρει  το Πάσχα. Τα διδάγματα μας θα τα πάρουμε απ΄ αυτή την κρίση υγείας και δεν θα άξιζε να επιστρέψουμε σ΄ αυτό που είμαστε πριν την κρίση υγείας.      

Τώρα, θεωρώ ότι, είναι η ώρα να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Τώρα λοιπόν ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη συναισθηματική και πνευματική μας σταθερότητα σε καθημερινή βάση.  Τώρα που φαίνονται όλα να καταρρέουν ας διατηρήσουμε τις πνευματικές προσδοκίες που μας δίνει το Πάσχα και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα ξαναβρούμε το δρόμο μας. Και πάντα να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε στα παλιά.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ