Ανάβει η συζήτηση για την ΠΕΔ Κρήτης - ποια νέα υποψηφιότητα είναι έτοιμη!

Είναι εύκολο να ομονοήσουν όλοι γύρω από ένα ψηφοδέλτιο ; Απίθανο ακούγεται!

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για το ενδιαφέρον του Γιώργου Μαρινάκη δημάρχου Ρεθύμνου για την προεδρία της ΠΕΔ Κρήτης, την ώρα που ούτε ο δημαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός δεν φαίνεται να το αποκλείει κατηγορηματικά!
Όμως το τοπίο είναι ακόμα αδιαμόρφωτο καθώς ο Φεβρουάριος είναι μακριά και συμπεραίνω πως υπάρχει ακόμα ένας σίγουρος ενδιαφερόμενος.

Ο δημαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης που μάλιστα χθες σε πηγαδάκι στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ΑΣΤΟΡΙΑ εξηγούσε πως εκείνος προτείνει να μπουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο κι όποιοι βγουν να συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση της ΠΕΔ.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν 125  εκλέκτορες, ενώ πιθανότατα να προστεθούν άλλοι 7-8 ακόμα καθώς προωθείται νόμος που δίνει μπόνους έναν εκλέκτορα σε όσους δημάρχους κέρδισαν τη μάχη με ποσοστό πάνω από 60%, κι έτσι θα φτάσουμε στο νούμερο 133.

Είναι εύκολο να ομονοήσουν όλοι γύρω από ένα ψηφοδέλτιο ; Απίθανο ακούγεται!
Μόνο αν σκεφτούμε πως σε επίπεδο συμπολίτευσης - αντιπολίτευσης είναι 60%- 40% και υπάρχουν και αρκετοί που θα ήθελαν ρόλο (μην ξεχνάμε πως υπάρχει  πάντα και η δεύτερη κάλπη του ΕΣΔΑΚ), τότε είναι πολύ πιθανό να  δούμε απέναντι στην υποψηφιότητα Μαρινάκη κι εκείνη του Μανόλη Κοκοσάλη, ο οποίος - να θυμίσουμε - στην προηγούμενη εκλογή ήταν πρώτος σε εκλεκτορικούς ψήφους!

Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος αλλά… μάχη θα γίνει !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ