Η εκκένωση του Ευαγγελισμού, τα αναπάντητα ερωτήματα και ο Πρύτανης που... αγνοείται

Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μία επίσημη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχουν περάσει πολλές ώρες και ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα για το ποιος αποφάσισε τη δεδομένη χρονική στιγμή να γίνει η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού, με τις γνωστές «παρενέργειες» στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο κέντρο του Ηρακλείου.

Τα πρωινά του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης γίνεται το αδιαχώρητο από πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους και τα ψώνια τους, οικογένειες με μικρά παιδιά και φυσικά εκατοντάδες τουρίστες που καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια. 

Μία αστυνομική επιχείρηση που γίνεται μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά και προβοκάτσιας. Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο διότι  λόγω timing πολλές είναι οι διεργασίες που γίνονται και τα σενάρια συνωμοσίας. 

Και γι’ αυτό ακριβώς είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μία επίσημη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος είναι και κατεξοχήν αρμόδιος λόγω ιδιοκτησίας του ιστορικού κτιρίου. Χωρίς το «πράσινο φως» της Πρυτανείας, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η αστυνομική επιχείρηση. Αυτό τουλάχιστον γνωρίζουμε. Ξέρουμε επίσης, όπως γράψαμε, ότι οι εισηγήσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ προ 20ημέρου οπότε και τέθηκε το θέμα, ήταν αντίθετες. 

Και το ερώτημα είναι: υπάρχει σχέδιο άμεσης αξιοποίησης του κτιρίου και ποιο είναι αυτό; Σε διαφορετική περίπτωση προς τι τόση σπουδή και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Όλοι γνωρίζουμε-υπάρχει άλλωστε η εμπειρία από την κατάληψη της rosa nera στα Χανιά-ότι με την εκκένωση του κτιρίου, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται σε μία φάση 24ωρης φρούρησης του, υπό τον κίνδυνο ανακατάληψης, αλλά και τρεξίματος αφού ήδη εκδηλώνονται αντιδράσεις με πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Το Cretalive από το πρωί του Σαββάτου, οπότε και έγινε γνωστή η επέμβαση της Αστυνομίας, έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον Πρύτανη κ. Γιώργο Κοντάκη, όμως δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του καθώς δεν έχει απαντήσει στο τηλέφωνο.

Αρκετές ώρες μετά καλό θα ήταν να είχαμε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για το αν δόθηκε άδεια για την εκκένωση και κυρίως για το πόσο έτοιμο είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ως προς την αξιοποίηση του κτηρίου του Ευαγγελισμού  που να δικαιολογεί και τη σπουδή αυτή και σε αυτή τη χρονική συγκυρία!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ