Καταστρέφοντας τα βουνά της Κρήτης ή αλλιώς "επίδειξη ικανοτήτων"!

Καταστρέφοντας τα βουνά της Κρήτης ή αλλιώς "επίδειξη ικανοτήτων"!

Ξενίζει και προκαλεί οργή το θέαμα στο οροπέδιο Ομαλού της Βιάννου

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το θέαμα στο Οροπέδιο Ομαλού της Βιάννου (το οποίο έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000), με οδηγούς να επιδεικνύουν τις "ικανότητες" των οχημάτων τους, με το κάλεσμα μάλιστα σε αυτή την... επίδειξη να είναι "Καταστρέφοντας τα Κρητικά βουνά"!

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το viannnitika.gr και ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Χαράλαμπος Φασουλάς σχολιάζει δεικτικά τη συμπεριφορά τους και χαρακτηρίζει "καταστροφική" την οδήγηση σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές. 

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ Φασουλάς:

Καταστρέφοντας τα κρητικά βουνά! Αυτός ήταν ο τίτλος ενός καλέσματος από τα social media που επέλεξαν συντοπίτες μας απ όλο το νησί, για να επιδείξουν τις ικανότητες των θηριωδών 4Χ4 οχημάτων τους.

Το πρώτο κάλεσμα είχε γίνει το Γενάρη για το οροπέδιο της Νίδας όπου ευτυχώς η αντίδραση του Δήμου Ανωγείων και η αστυνόμευση του χώρου, όπως είχε γίνει και παλιότερα, απέτρεψαν το γεγονός.

Το νέο κάλεσμα όπως φάνηκε "κλείστηκε" όμως για το οροπέδιο Ομαλού της Βιάννου όπου οι συγκεκριμένοι επιδόθηκαν στο "όργωμα" του οροπεδίου, όπως φαίνεται από τοπικά δημοσιεύματα. Οι αναρτήσεις μετά το θόρυβο είναι προφανές ότι εξαφανίστηκαν...

Δυστυχώς έχουμε και άλλα παρόμοια φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, όπως η οδήγηση εντούρο μηχανών στις κορυφές του νησίου, για το κυνήγι της σύντομης δημοσιότητας στα κοινωνικά δίκτυα. Η οδήγηση εκτός δρόμου σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές είναι καταστροφική και οδηγεί σε απώλεια εδαφών, καταστροφή οικοτόπων και εξαφάνιση τοπικών ειδών. Είναι κάτι που οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι πρέπει να αποτρέψουν με κάθε τρόπο. Δόξα το θεό, έχουμε σκάψει τόσους χωματόδρομους στα βουνά που φτάνουν και περισσεύουν.

 

 

 

Kεντρική φωτογραφία: viannitika.gr 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ