Κάθε χώρα και το...μέτρο της

Κάθε χώρα και το...μέτρο της

Μεθαύριο Δευτέρα 18η Μαΐου θα ξανανοίξουν στην Ιταλία τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μουσεία και τα κομμωτήρια.

Κάθε χώρα και τα δικά της...μέτρα; Ένα μέτρο απόσταση για τη δική τους ασφάλεια θα πρέπει να κρατούν ανάμεσά τους οι πελάτες των ιταλικών εμπορικών επιχειρήσεων, όπως αποφασίστηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε με τις περιφέρειες.

Μεθαύριο Δευτέρα 18η Μαΐου θα ξανανοίξουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μουσεία και τα κομμωτήρια.

Στη θάλασσα, η απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία μέτρα και η απόσταση από την μια ξαπλώστρα στην άλλη 1,5 μέτρο.

Σε μουσεία και κομμωτήρια, οι πελάτες καλούνται να περιορίσουν την επικοινωνία με το προσωπικό, το οποίο θα φορά προστατευτικές μάσκες.

Στα εστιατόρια, στις οργανωμένες πλαζ και στα κομμωτήρια, ζητείται άπο τους πολίτες, να κάνουν κατά προτίμηση κράτηση από το σπίτι. Κατάλογος με ονόματα και στοιχεία των πελατών, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα παραμένει στα αρχεία των επιχειρήσεων για δύο εβδομάδες, για να διευκολύνεται η ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Θα λειτουργήσουν επίσης πολλές πισίνες, με υποχρέωση τήρησης όμως μέσα στο νερό «ελεύθερης» περιοχής σε ακτίνα 7 τετραγωνικών μέτρων γύρω από τον κάθε κολυμβητή ή κολυμβήτρια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ