Με το ίδιο νόμισμα… «πλήρωσε» ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα για την Περιφέρεια Κρήτης!

Έξι χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης ενημερώνεται και από άλλους σε ότι αφορά την Κρήτη και σίγουρα το κάνει, αλλά το cretalive το… διαβάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση, όταν θέλει να ρίχνει κλεφτές ματιές για το τι γίνεται στον τόπο του, απ’ όσα μαθαίνω από το Μαξίμου!

Το σίγουρο είναι πάντως πως, αν μας είχατε διαβάσει, έγκαιρα είχαμε προαναγγείλει πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να… κλείσει το μάτι στον Σταύρο Αρναουτάκη για τις περιφερειακές εκλογές και μάλιστα το έκανε και με πιο εμφατικό τρόπο απ’ ότι κάποιοι περίμεναν! 

Και όχι μόνον αυτό: « πλήρωσε» το ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ακριβώς νόμισμα, σε ότι αφορά τη στήριξη στην Περιφέρεια Κρήτης. Το έκανε δηλαδή (το κλείσιμο του ματιού στην υποψηφιότητα του) σε ένα τύποις περιφερειακό - αναπτυξιακό συνέδριο όπως και ο Τσίπρας στο δικό του Περιφερειακό Συνέδριο.

Ήταν φθινόπωρο του 2017, 1,5 χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε το Περιφερειακό του συνέδριο στο Πολιτιστικό Κέντρο. Στη λήξη του συνεδρίου και στην ομιλία του στο Αστόρια, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε με νόημα πως μαζί με τον Αρναουτάκη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαινιάσει το ΒΟΑΚ το 2023. Εγκαίνια μπορεί να μην έγιναν ποτέ, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα ήλθε η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Αρναουτάκη, αδειάζοντας κατουσίαν τον Μητσοτάκη που τον είχε για το κόμμα του στο μυαλό του!
Έξι χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται: ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στον Αρναουτάκη σε ένα αναπτυξιακό φόρουμ για την Κρήτη, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις επιλογές των κομμάτων για την Αυτοδιοίκηση στην Κρήτη!

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα συνεχίσει να κινείται στη λογική εμείς μ’ αυτόν πήγαμε μ’ αυτόν συνεχίζουμε ή θα στρίψει δια του… διαζυγίου; Οι πληροφορίες μου λένε πως υπάρχει ήδη σενάριο Β στο ΣΥΡΙΖΑ από όλους όσοι φοβούνταν ( ή την περίμεναν)  αυτή την εξέλιξη και ετοιμάζουν ηχηρή υποψηφιότητα που θα… απαντάει στο φλερτ Μητσοτάκη- Αρναουτάκη, μετατρέποντας την εκλογή σε σκληρό ροκ με…χανιώτικη  υπόκρουση!

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κερδίσει τις εκλογές και βέβαια ο Τσίπρας να διαγράψει τον Αρναουτάκη από το μπλοκάκι του! Δεν είναι λίγοι εκείνοι πάντως που ανασύρουν εκ νέου την υποψηφιότητα Κουράκη για το ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια αν και φαίνεται πως για τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου ξανά ηχούν οι σειρήνες της Λότζιας!

Σε κάθε περίπτωση το παιγνίδι αποκτά νέο ενδιαφέρον…


Δείτε επίσης: 

Θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για την Περιφέρεια Κρήτης;

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο μας για την Κρήτη - Τι είπε για την πρόταση δυσπιστίας

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ