Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το κτίριο του "Ευαγγελισμού'

Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το ιστορικό οικοδόμημα με έναν τρόπο που πολλοί επιδοκιμάζουν

Το ζήτημα της εκκένωσης του "Ευαγγελισμού" στο κέντρο του Ηρακλείου απασχολεί πολύ έντονα από το πρωί του Σαββάτου την κοινή γνώμη. Πολλές είναι οι απόψεις που ακούγονται όχι μόνο για τη χρονική συγκυρία κατά την οποία έλαβε χώρα η αστυνομική επιχείρηση, για τη συναίνεση του Πανεπιστημίου Κρήτης στην παρέμβαση αυτή, αλλά και για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Γιώργος Αεράκης, μία πρόταση η οποία επιδοκιμάστηκε από πολλούς Ηρακλειώτες αφού επιλύει ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει του φοιτητές και τις οικογένειές τους. Εν ολίγοις ο Γιώργος Αεράκης προτείνει η πρυτανεία του ιδρύματος να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις της αλλοτινής ιδιωτικής κλινικής του "Ευαγγελισμού" φοιτητική εστία ώστε οι φοιτητές του ιδρύματος που αναζητούν στέγη να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Σε ανάρτησή του αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

"Ευαγγελισμός. Μια πρόταση.
Πάνω από 30 ώρες έχουν περάσει από τότε που η αστυνομία εισέβαλε στον Ευαγγελισμό και το πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν έχει δώσει ένα Δελτίο Τύπου, ο Πρύτανης ή κάποιος εκπρόσωπος δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση.
Να μην γνώριζαν για την επιχείρηση; Αποκλείεται. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους.
Σαν γονιός τριών παιδιών που σπούδασαν εκτός Κρήτης (στην Ελλάδα όμως και σε διαφορετικές πόλεις) έζησα στο πετσί μου την αγωνία των γονιών να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή στέγη σε λογικές τιμές για τα παιδιά τους. Η κατάσταση σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φορτίο δυσβάστακτο το νοίκι πλέον για τους γονείς. Και αν βρεθεί, καθώς αρκετοί έχουν μετατρέψει τα διαμερίσματα τους σε Airbnb.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα εξυψωθεί στα μάτια μου και όχι μόνο τα δικά μου αν η Πρυτανεία δεσμευτεί άμεσα ότι θα προβεί στις απαραίτητες εργασίες και θα το μετατρέψει σε σύγχρονη Εστία για τους φοιτητές του.
Αυτή είναι η χρήση που ταιριάζει στο εμβληματικό κτίριο".

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης:

Η εκκένωση του Ευαγγελισμού, τα αναπάντητα ερωτήματα και ο Πρύτανης που... αγνοείται

Ευαγγελισμός: Στο νοσοκομείο ένας εκ των συλληφθέντων που έπεσε από την ταράτσα

Ευαγγελισμός: Ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή οι συλληφθέντες - Ποιες οι κατηγορίες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ