Θα πληρώσουν από την τσέπη τους οι εκπαιδευτικοί το τεστ του κορωνοϊού

Θα πληρώσουν από την τσέπη τους οι εκπαιδευτικοί το τεστ του κορωνοϊού

Εντείνονται οι προσπάθειες για την ταχύτερη επαναλειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών

Την απόφαση να καλύψουν με δικά τους έξοδα το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό έλαβαν οι διδάσκοντες στο 2ο Δημοτικό Σχολείου Γουβών, μετά το θετικό κρούσμα συναδέλφου τους.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος είχε ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη διενέργεια του τεστ στους εκπαιδευτικούς της μονάδας, οι διδάσκοντες αποφάσισαν να πληρώσουν "οι ίδιοι τα έξοδα του τεστ και θα ζητήσουν την οικονομική βοήθεια του Συλλόγου μόνο για όσους αδυνατούν να καλύψουν το σχετικό κόστος".

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών, ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη συγκινητική πρωτοβουλία που έλαβε και τους διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία του σχολείου, νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων "ευχαριστεί με τη σειρά του όσα μέλη του προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά και εύχεται ότι θα επανέλθουν όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, υγιείς στο σχολείο".

Υπενθυμίζεται οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για το θετικό κρούσμα της εκπαιδευτικού στο σχολείο την περασμένη Δευτέρα, την ημέρα δηλαδή του Αγιασμού και θορυβημένοι ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων και το κλείσιμο της μονάδας μέχρι ότου ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση επαφών της εκπαιδευτικού. Έτσι, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η λειτουργία του σχολείου ανεστάλη έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα ωστόσο περιπλέχθηκε όταν διαπιστώθηκε πως ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά λόγω πρωτοκόλλου, ωστόσο τα μέλη της σχολικής κοινότητας να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ του κορωνοϊού.

Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί και τη δυσαρέσκεια γονέων και εκπαιδευτικών για την απραξία εκ μέρους του κεντρικού κράτους, ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία όμως τερματίστηκε λόγω της απόφασης των διδασκόντων να καλύψουν με δικά τους έξοδα τα τεστ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ