Το ηλεκτροκίνητο AIRO καθαρίζει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους

Το ηλεκτροκίνητο AIRO καθαρίζει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους

Παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Το 2023 αναμένεται να μπει στην παραγωγή το concept ηλεκτροκίνητο AIRO το οποίο σχεδίασε το με έδρα το Λονδίνο Heatherwick Studio και το οποίο λειτουργεί ως «ηλεκτρική σκούπα για τους ρύπους των άλλων αυτοκινήτων». Το AIRO σχεδιάστηκε ως το πρώτο αυτοκίνητο της πρωτοεμφανιζόμενης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας IM Motors και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Είναι εξοπλισμένο με το σύστημα φιλτραρίσματος HEPA (High Efficiency Particulate Air) και το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο κατά τρόπο που να μπορεί να διαμορφώνεται ως λειτουργικό «δωμάτιο»: ως lounge, ως χώρος για βιντεοπαιχνίδια, ως υπνοδωμάτιο, μεταξύ πολλών άλλων.

Τα καθίσματα περιστρέφονται για να βρεθούν αντικριστά εξυπηρετώντας κοινωνικές δραστηριότητες όπως γεύμα στο αναδιπλούμενο τραπέζι. Μια πτυσσόμενη οθόνη προβολής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απόλαυση ταινιών ή για βιντεοπαιχνίδια. Αν ο οδηγός κουραστεί, τα πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα δημιουργούν ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι και η ηλιοροφή γίνεται κατόπιν εντολής αδιαφανής, εξασφαλίζοντας απόλυτη απομόνωση.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ