Σαλάτα με φράουλες και σος βαλσάμικου

Newsroom
Newsroom

Ένα νόστιμο πιάτο σε χρόνο μηδέν με φρέσκα, εποχιακά υλικά


Υλικά

    1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
    1 φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες
    1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
    1 φλ. τσαγιού μίνι μπάλες μοτσαρέλας κομμένες στη μέση
    1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
    1/3 φλ. τσαγιού πεκάν, καβουρδισμένα
    1/3 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
    Ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε το βαλσάμικο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το ξύδι να πήξει και να μειωθεί στο μισό, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φράουλες, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το αβοκάντο, τα πεκάν και το βασιλικό σε ένα ρηχό μπολ ή πιατέλα. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε απαλά και περιχύστε με το μειωμένο βαλσάμικο.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ