Τα 5 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ

Newsroom
Newsroom

Μικρά λάθη της καθημερινότητας

Λατρεύουμε το μακιγιάζ και μας αρέσουν τα trends. Δοκιμάζουμε ορισμένες τάσεις, αλλά και τα κλασικά. Αλλά, κάποιες φορές, μας αρέσει να μη βαφόμαστε και πολύ. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, δες μήπως κάνεις κάποιο λάθος που κάνει το makeup σου να μην αναδεικνύεται.

Είναι μικρές κινήσεις που μπορεί να τις κάνουμε όλες συχνά, ή και μερικές φορές. Αν τις ανακαλύψεις, θα μπορέσεις να βελτιώσεις το βάψιμό σου.

ΤΑ 5 ΛΆΘΗ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ ΌΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΆΖ:

Ξεχνάς την ενυδάτωση

Κάποιες φορές δεν σκέφτεσαι ότι λείπει η ουσιαστική βάση πριν ξεκινήσεις να βάφεσαι. Όσο καλά κι αν είναι τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις, αν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο, θα φαίνεται ακόμα και “σπασμένο”.

Χρησιμοποιείς λάθος απόχρωση makeup

Ένα βασικό στοιχείο του μακιγιάζ, είναι η σωστή απόχρωση στο foundation. Αυτό, είναι ένα από τα σημαντικότερα λάθη. Για να το αποφύγεις, καλό είναι να μην αγοράζεις απόχρωση χωρίς να συμβουλευτείς ειδικό, ή να έχεις δοκιμάσει το προϊόν. Επιπλέον, το χειμώνα είναι πιο ανοιχτόχρωμο το δέρμα σου από το καλοκαίρι, επομένως, χρειάζεσαι και άλλη απόχρωση.

Βάζεις μεγάλη ποσότητα foundation

Ακόμα ένα φάουλ του μακιγιάζ, είναι η μεγάλη ποσότητα foundation. Ειδικότερα, αν είναι πολύ καλυπτικό, φαίνεται σα μάσκα πάνω στο πρόσωπο και μπορεί να σε μεγαλώνει κιόλας.

Βάζεις λάθος το concealer

Το concealer είναι, σαφώς, για να καλύπτεις τους μαύρους κύκλους. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να το παρακάνεις και να βάλεις είτε περισσότερο, είτε σε πολύ μεγάλη περιοχή του προσώπου, με αποτέλεσμα να φαίνεται η διαφορά του σε σχέση με το makeup.

Το ρουζ είναι υπερβολικό

Το ρουζ είναι υγεία. Τα ροδαλά μάγουλα, δείχνουν σίγουρα πιο φρέσκο το πρόσωπό μας. Αν, όμως βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα και φαίνεται σαν “στάμπα”, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο. Γι’αυτό, να μην ξεχνάς να το απλώσεις καλά με ένα πινέλο. 

Πηγή: Pink.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ