Βόλος: Ποιοί είναι στο “μικροσκόπιο” για την ληστεία στο μεγαλύτερο πάρτυ της χώρας

Newsroom
Newsroom

Οι καταθέσεις.

Οι 35 φοιτητές -διοργανωτές του μεγαλύτερου πάρτυ που διοργανώνεται στη χώρα, δίνουν τις απαντήσεις που αναζητάνε πολλοί , μετά το περιστατικό της ληστείας. Οι φοιτητές βρίσκονται εκτεθειμένοι με ένα άνοιγμα 9.600 ευρώ και ξεκίνησε διαδικτυακά έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το που κινούνται οι αστυνομικές έρευνες και τα δεδομένα όλα καταγράφονται από τα gegonota.news

Οι προμηθευτές στην αγορά δεν έχουν την δυνατότητα της υπομονής για την αποπληρωμή τους και οι φοιτητές βρίσκονται με την “θηλιά στον λαιμό”. Τονίζουν πως αντιλαμβάνονται ότι στον κόσμο δημιουργήθηκε μια θολή εικόνα μετά το ακραίο επεισόδιο της ληστείας και ‘οτι όλα τα ερωτήματα συγκεντρώνονται στην οικονομική διαχείριση του πάρτυ. Εκεί επικεντρώνεται και η αστυνομική έρευνα ακολουθώντας την πορεία του χρήματος.

Ποιούς ερεύνησε ήδη η αστυνομία 

Σε ότι αφορά τις έρευνες για την ληστεία, φαίνεται ότι το ενδεχόμενο να εμπλέκονται οι ίδιοι οι φοιτητές -διοργανωτές έχει απομακρυνθεί καθώς οι ίδιοι δεν θα έκλεβαν το ταμείο τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Το ταμείο , σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία των προηγούμενων ετών δεν ξεπερνά σε πραγματικά κέρδη τα 4000 ευρώ καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο πάρτυ φέρνουν ποτά δικά τους. Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο, να καταναλώνει ο καθένας όποια “μπόμπα” θέλει ανεξέλεγκτα, χωρίς κανείς να φέρει την ευθύνη για ότι συμβεί. Αλλωστε η είσοδος στο πάρτυ είναι ελεύθερη και καμία υποχρέωση δεν έχει κανείς να πάρει ποτό από τα σταντ που πωλούνται ποτά στην τιμή των 4 ευρώ , ενώ η μπύρα πωλείται στο ένα ευρώ. Ο κατάλογος που αναρτήθηκε για την πώληση των ποτών στα 5 ευρώ ηταν πλασματικός και τα ποτά πωλούνταν σε χαμηλότερες τιμές, όπως επιβεβαιώνουν εκατοντάδες συμμετέχοντες. Οι αστυνομικοί που μετέχουν στην ερευνα αναρωτιούνται πως οι φοιτητές ανέλαβαν τόσο μεγάλα οικονομικά ρίσκα και μια διοργάνωση που ξεπερνά το “μπόϊ” τους καθώς το πάρτυ εξελίχθηκε με τα χρόνια σε ένα πανελλαδικό γεγονός και στην ουσία σε ένα προϊόν με πολλούς και συγκεκριμένους χορηγούς.

Πως δόθηκε η άδεια για το πάρτυ -Που επικεντρώνονονται οι έρευνες -Ποιοι μπήκαν “μπροστά” για τις αγορές 

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες ερευνά όλους του εμπλεκόμενους στο πάρτυ. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, οι φοιτητές δεν είχαν επιχείρηση με ΑΦΜ  για την διοργάνωση και όλες οι παραγγελίες, από ποτά μέχρι την εταιρεία σεκιούριτι ανέλαβαν να χορηγήσουν ιδιώτες, που διαφημίζονται μέσα από το πάρτυ σε 12.000 άτομα. Δηλαδή, σύμφωνα με τις ίδιες  πηγές, έκοβαν στο δικό τους ΑΦΜ τα τιμολόγια των παραγγελιών . Εάν ισχύει αυτό που αποκαλύπτει η αστυνομική έρευνα, τότε οι φοιτητές οφείλουν το μεγάλο αυτό ποσό σε ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών, που εμφανίζονται ως μεγάλοι “ευεργέτες” του απόλυτου πάρτυ όλης της χώρας.

Για να διοργανωθεί το πάρτυ ζητήθηκε άδεια από την Κοσμητεία και η Κοσμητεία απαίτησε να υπάρχουν δύο γιατροί καθώς και την πρόσληψη εταιρείας σεκιούριτι. Η εταιρεία σεκιούριτι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καλύφθηκε από χορηγό. Εξετάζεται εάν πληρώθηκε από τον χορηγό ή εάν απλώς “παραχωρήθηκε” γιατί καλύπτει και τα μαγαζιά του χορηγού. Όλο λοιπόν το πάρτυ έχει την “κάλυψη” από ιδιοκτήτες κλαμπ, μόνο που οι φοιτητές δεν είναι οργανωμένοι και με τους δικούς τους όρους υλοποιούν μια “πρόχειρη” από κάθε άποψη διοργάνωση.

Καρέ-καρέ η ληστεία -Τι είπαν οι ληστές στους φοιτητές 

Στις 6.30 το πρωϊ μέσα στο αμφιθέατρο της σχολής 4 άτομα κάνουν καταμέτρηση των χρημάτων, αλλά η εταιρεία σεκιούριτι απουσιάζει.Φοιτητής σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως τον ρώτησαν οι σεκιουριτάδες  εάν το πάρτυ τελειωσε για να φύγουν-την ώρα που έπεφταν τα ντεσιμπελ-  και εκείνος τους ζήτησε να παραμείνουν μισή ωρα ακόμα, πράγμα που δεν συνέβη. Οι σεκιούριτι έγυγαν στις 6 το πρωϊ και η ληστεία έγινε στις 6.20.  Καταθέσεις λαμβάνονται και από τους σεκιουριτάδες.  Την ώρα της καταμέτρησης μπαίνουν στον χώρο δυο άτομα και ένα τρίτο τους περίμενε έξω. Ο ένας κρατούσε όπλο και φορούσε κουκούλα και ο δεύτερος χειρουργική μάσκα και καπέλο.

Πρώτα χτύπησαν με το όπλο στο κεφάλι έναν φοιτητή και στη συνέχεια μπήκαν στον χώρο. Χαμηλόφωνα είπε ο ένας :Φέρτε τα λεφτά. Τα παιδιά , όπως κατέθεσαν , νόμιζαν πως τους έκαναν πλάκα φίλοι τους, αλλά η κατάσταση πήρε άλλη τροπή. Οταν προτάχθηκε το όπλο, τα χάσαμε, κατέθεσαν στην αστυνομία. Τα χρήματα δόθηκαν και ο ένας από τους δύο τους είπε: “Είμαστε επαναστατική οργάνωση και σας το χρωστούσαμε αυτό μαλακες”. Οι φοιτητές που ήδη έχουν καταθέσει δεν έχουν καταλάβει τι σήμαινε αυτή η “δήλωση”  και δεν έδωσαν καμία εξήγηση γιατί δεν είχαν. Μάλλον το θεώρησαν “ξεκάρφωμα”, για να μην μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση στην αστυνομία, όπου υποστήριξαν πως καμία “επαναστατική οργάνωση” δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Οι ληστές το έσκασαν από την οδό  Σέκερη με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Τι δήλωσαν σήμερα για τα οικονομικα οι ΜΗΧ- ΜΗΧ 

Με αφορμή τα πολυποίκιλα σχόλια που δεχόματσε  τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τη δυσπιστία απέναντι στην εγκυρότητα του δραματικού σκηνικού η ομάδα του Summer Party ΜΗΧ ΜΗΧ Βόλου θα ήθελε να αναφέρει ορισμένα γεγονότα προκειμένου να αποσαφηνιστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση και να δώσουμε φως στα τυφλά σημεία.
Αντιλαμβανόμαστε και καταννοούμε τη δυσπιστία του κόσμου, παρολα αυτά τα ποσά τα οποία αιτούμαστε μέσω της δωρεάς δεν ειναι πλασματικά, αλλά αληθινά.
Τα έξοδα για τον ήχο, τα φώτα, τους DJ αλλά και κάποια ακόμη έξοδα μικρότερης αξίας καλύφθηκαν πριν την έναρξη του πάρτι, χάρη στη χρηματική ή/και υλική στήριξη από τους χορηγούς μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Αναφορικά με το χρηματικό υπόλοιπο της κάβας που παραξένεψε πολλούς και πολλές από εσάς..
Το υπόλοιπο των 8.500 ευρώ αφορά την κάλυψη σε αλκοολούχα, και μη, ποτά των 10.000 ανθρώπων που μας στήριξαν με την παρουσία τους. Δυστυχώς, η ιδανική κατανάλωση δε συνδέεται άμεσα και με την αντικειμενική, εξαιτίας της πολυκοσμίας που επικρατούσε.
Ωστόσο, δε μπορούμε να αναρτήσουμε αναλυτικά τις τιμές του κάθε μπουκαλιού ανά μάρκα, προκειμένου να προστατέψουμε τους επαγγελματίες συνεργάτες μας που εργάζονται στην κάβα, από πιθανούς ανταγωνιστές.
Να τονιστεί στο σημείο αυτό πως μπορουν να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί μας, διότι έχουμε τα νόμιμα παραστατικά αγοράς.
Οι συμφωνίες με τα μαγαζιά που μας στηρίζουν είναι όπως έχουν ακριβώς παρουσιαστεί και σας διαβεβαιώνουμε πως η στήριξη τους πριν την διεξαγωγή του πάρτι ήταν αδιαμφισβήτητη.
Το πάρτι δε θα μπορούσε να διεξαχθεί ομαλά διαφορετικά, ασχέτως της δυσάρεστης τροπής που πήραν τα πράγματα.
Χάρη στο πάρτυ μας, που διοργανώνεται 16 πλέον χρόνια και είναι από τα μεγαλύτερα φοιτητικά και μη γεγονότα του Βόλου, επωφελουνται παρά πολλές τοπικές επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί πως σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο τόσο την φήμη του Πανεπιστημίου όσο και την σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε φοιτητή.
Τέλος, το δυσάρεστο γεγονός της ληστείας των εσόδων πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας πως πλήττει κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση με το πάρτι, αλλά κυρίως την φοιτητική ομάδα πίσω από τη διοργάνωση του.
Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε ευγενικά τη στήριξη σας.
Στα ευχάριστα νέα, ο συμφοιτητής μας αναρρώνει από τον τραυματισμό που δέχθηκε και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα εμψυχωτικά σας σχόλια, αλλά και για τις γενναιόδωρες δωρεές σας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ