Χανιώτες στην επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας στον Άλιμο

Χανιώτες στην επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας στον Άλιμο

Επιχείρησαν με την ναυαγοσωστική ομάδα τους

Μια Χανιώτισσα και ένας Χανιώτης με την ναυαγοσωστική ομάδα τους, συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης της νεαρής φάλαινας  που εκβράστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα αβαθή της παραλίας του Αλίμου.

Πρόκειται για τους διασώστες Μάνια Μπικώφ και  Σπύρο Μητριτσάκη που όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους: « Βρισκόμαστε από νωρίς το πρωί διπλα στο φαλαινοδελφινο που λόγω ασθένειας, μας ήρθε στα ρηχά του Π.Φαληρου.
Μαζί με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη,προσπαθούμε να το σιτισουμε και να το ενυδατώσουμε καθώς είναι πολύ ταλαιπωρημένο.
Ένα θαλάσσιο θηλαστικό μοναδικής ομορφιάς μήκους περίπου πεντέμισι μέτρων, ένα θαύμα της φύσης που το νιώθουμε σαν άνθρωπο και ακόμα περισσότερο και προσπαθήσουμε να το προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε.
-Η αλήθεια εναι ότι δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι,τέσσερις ώρες μετά είναι σταθερή η κατάσταση του αλλά δεν βελτιώνεται.
Συνεχίζουμε και ελπίζομε για το καλύτερο».

 

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, η κατάσταση της υγείας της νεαρής φάλαινας κρίνεται πολύ σοβαρή.

Από την λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί.

 

Δείτε επίσης

Η εικόνα της τραυματισμένης φάλαινας συγκίνησε αγοράκι - Της στέλνει φιλιά μέσα από την τηλεόραση

«Αυτή τη στιγμή υποφέρει»: Τι συμβαίνει με τη μικρή φάλαινα που εντοπίστηκε στον Άλιμο

Απίστευτη εικόνα στον Άλιμο: Τραυματισμένη φάλαινα έχει βγει στα ρηχά

Πηγή: haniotika-nea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ