Η άμεση μεταφορά της 39χρονης ερπετολόγου στο νοσοκομείο την έσωσε από βέβαιο θάνατο

Newsroom
Newsroom

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 39χρονης ερπετολόγου που δέχτηκε δάγκωμα φιδιού σε αυλή σχολείου της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το φίδι εντοπίστηκε σε αυλή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη από άνδρα που εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού.

Αμέσως έγινε κλήση στην Πυροσβεστική και στην υπηρεσία ερπετολόγων, με την 39χρονη να καταφθάνει στο σχολείο για να απομακρύνει το φίδι. Ωστόσο, στην προσπάθειά της να πιάσει την οχιά εκείνη τη δάγκωσε, με αποτέλεσμα η 39χρονη να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Στο σημείο κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, με τον γιατρό του οποίου να προχωρά σε διασωλήνωσή της, καθώς η υγεία της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση.

Σώθηκε από την άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο

Για την κατάσταση της υγείας της 39χρονης μίλησε στο MEGA ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, τονίζοντας πως το αναφυλακτικό σοκ είναι ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται υπό τη μορφή αναφυλακτικού σοκ. Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς, αλλά κάποιοι με αλλεργικό υπόβαθρο εκδηλώνουν αναφυλακτικό σοκ».

Σύμφωνα με τον κο Καπραβέλο, η άμεση αντίδραση του ΕΚΑΒ και η μεταφορά της 39χρονης στο νοσοκομείο αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή της.

«Τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα», σχολίασε και ανέφερε πως οι γιατροί αρχίζουν να αποσύρουν σιγά σιγά τη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη, καθώς η υγεία της παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είχε ελπίδες. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Εάν καθυστερούσε λίγο ακόμα, θα είχαμε τραγικές συνέπειες. Η κοπέλα πάει καλύτερα, ξεκίνησε μερική απόσυρση της μηχανικής και φαρμακευτικής υποστήριξης. Είναι σε καλό δρόμο, οι συνάδελφοι είναι αισιόδοξοι. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η πλήρης απόσυρση της υποστήριξης. Ο οργανισμός της αντιδρά, φεύγει η τοξική κατάσταση και αντίδραση», δήλωσε.

Η συμβουλή του κου Καπραβέλου σε περίπτωση που δεχτούμε τσίμπημα από φίδι ήταν να κρατήσουμε ακίνητο το μέλος και να λάβουμε όσο πιο άμεσα γίνεται τις πρώτες βοήθειες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ