"Κήδεψαν" τον πολιτισμό και την δικαιοσύνη οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο

Newsroom
Newsroom

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Ναυπλίου σε μια θεατρική αναπαράσταση κηδείας, μαυροφορεμένοι και σε κλίμα θρήνου, περιέφεραν φέρετρο που ανέγραφε τις λέξεις Πολιτισμός και Δικαιοσύνη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου φοιτητές και φοιτήτριες των δυο τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ (Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) που βρίσκονται σε κατάληψη στο Ναύπλιο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

 "Κήδεψαν" τον πολιτισμό και την δικαιοσύνη οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Ναυπλίου σε μια θεατρική αναπαράσταση κηδείας,  μαυροφορεμένοι και σε κλίμα θρήνου, περιέφεραν φέρετρο που ανέγραφε τις λέξεις Πολιτισμός και Δικαιοσύνη.   

 

Σε ανακοίνωση τους οι φοιτητές αναφέρουν:

"Το φοιτητικό σώμα της σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου στηρίζει όλες τις καταλήψεις και τις πορείες που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, αυτούς τους μήνες, ενάντια στο ΠΔ 85. Μέσα σε περίοδο εξεταστικής, οι επί πτυχίω φοιτητές και φοιτήτριες ρισκάρουμε την πρόοδο των σπουδών μας και παιρνουμε το θάρρος και το βάρος του αγώνα ώστε να ταχθούμε υπέρ των κινητοποιήσεων.
Ακόμα, ως χώρα των τεχνών των μουσών και έχοντας υπόψην μας την ανάγκη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ύπαρξη Τμήματος Παραστατικών Τεχνών, δηλώνουμε το παρών μας στην Ακαδημαϊκή και Καλλιτεχνική κοινότητα. Λαμβάνουμε θέση όχι μόνο υπέρ των συναδέλφων μας αλλά και για την αναγνώριση των κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και την επαρκή ενημέρωση ως προς το αντικείμενο σπουδών μας.
Αποφασίστηκε κατάληψη των κεντρικών διδακτηρίων με ομόφωνη διαθεσιμότητα σε κατάληψη μιας εβδομάδας δράσεων και εκδηλώσεων με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της.

Καλούμε πανεπιστημιακές σχολές, σχολεία, ωδεία και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά και μη εκπαιδευτικά ιδρύματα στον αγώνα μας ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις διαμαρτυρίες των Ανώτατων Σχολών Τέχνης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υπολοίπων καταλήψεων. Απαιτούμε Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 με την υπαγωγή των καλλιτεχνών στην βαθμίδα ΤΕ
Την παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγραμμάτων, κρατικών υποτροφιών και φοιτητικών επιδομάτων στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών
Την ίδρυση Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα
Την περαιτέρω στελέχωση της Δημόσιας Σχολής Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Ναυπλίου με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, την ορατότητα και την αναγνώρισή του ως ανωτάτη καλλιτεχνική εκπαίδευση
Δυνατότητα ΠΕ σε απόφοιτ@ ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών, είτε με εξομοίωση μέσω εξετάσεων σε μια σειρά μαθημάτων για τ@ απόφοιτ@ -μέχρι την δημιουργία της Δημόσιας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών – είτε με κατατακτήριες και μερική φοίτηση μετά την ίδρυση της
Την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και την παροχή παιδαγωγικής επάρκειας στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών
Απαιτούμε την οριστική απομάκρυνση του Α.Τ. πρώην αντιπρύτανη του Πα.Πελ. από το πανεπιστήμιό μας αλλά και από οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική διαδικασία καθώς ένα χρόνο μετά το πλήθος καταγγελιών εις βάρος του για παρενοχλήσεις και απειλές, βρίσκεται ακόμα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον του πανεπιστημίου.
Καλούμε το καθηγητικό και το διοικητικό προσωπικό της σχολής μας να συνδράμουν με κάθε τρόπο στη δικαίωση των αιτημάτων μας."

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ