Πάτρα: Άλλαξε δικηγόρο η μητέρα των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Άλλαξε δικηγόρο η μητέρα των τριών κοριτσιών

Σε αλλαγή δικηγόρου προχώρησε η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα επιλέγοντας τον Απόστολο Λύτρα

Σε μια αλλαγή της υπερασπιστικής της τακτικής προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μέσα στα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα.

Όπως έγινε γνωστό η μητέρα των τριών κοριτσιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, επέλεξε πλέον για δικηγόρο της τον Απόστολο Λύτρα.

Την αλλαγή έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Λύτρας με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας».

Γιατί άλλαξε δικηγόρο

Οι τηλεδίκες και η υπερέκθεση της οικογένειας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα στα ΜΜΕ, έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αιτία για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση της οικογένειας ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Γιάννης Κόττας, ο οποίος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας από την πλευρά της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του thebest.gr o κ. Κόττας είχε εκφράσει από το τέλος της περασμένης εβδομάδας τις διαφωνίες του σε σχέση με την τακτική που ακολουθείτο για τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την πλευρά της οικογένειας πριν καν αυτά κατατεθούν στα αρμόδια όργανα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόττας, ο οποίος έλειπε για το τριήμερο, θα ανακοινώσει  σήμερα την απόφασή του να αποχωρήσει από την εκπροσώπηση της οικογένειας   με ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

Η συνεχής διαρροή στοιχείων η οποία εντάθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα έφερε τριβές καθώς όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr κυκλοφορούσαν συνεχώς στα ΜΜΕ στοιχεία και από την πλευρά της οικογένειας τα οποία αποτελούσαν βασικά στοιχεία της δικογραφίας και τα οποία στη συνέχεια οδηγούσαν σε στρεβλώσεις και παρανοήσεις. Το πώς διέρρεαν αυτά τα στοιχεία,  από ποιον και για ποιον λόγο, παρά τις παραινέσεις των νομικών της οικογένειας περί του αντιθέτου, είναι ένα ερώτημα.   

Ο κ. Κόττας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.

Οι απαντήσεις για τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας

Η μητέρα των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» έδωσε απαντήσεις για τις εκδορές στο μύτη της Μαλένας υποστηρίζοντας ότι προήλθαν από τα νύχια της μικρής πιθανότατα, ή από κάποιο παραμύθι που διάβαζε ή ίσως από τους ίδιους τους γονείς σε κάποια κίνηση στο μπάνιο.

«Αυτές ήταν τόσο μικρούλες που ήταν είτε από τα νύχια της, είτε από τα παραμύθια όπως τα πέταγε, απ’ ότι θυμάμαι, γιατί έκανε κρίσεις νεύρων από τα φάρμακα που της έδιναν. Μπορεί όμως να τις κάναμε και εμείς οι ίδιοι σε μια κίνηση στο μπάνιο. Είναι τόσο μικρές και τόσο επιφανειακές» μετέφερε στο μήνυμά της που διαβάστηκε στην εκπομπή.

 

Τι δείχνουν τα βίντεο με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα όσα περιέχουν τα τρία βίντεο που είχε τραβήξει η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας. Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί κατόπιν εντολής του προϊστάμενου της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου στη μητέρα, καθώς ήθελε να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στα βίντεο η μικρή Τζωρτζίνα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όταν η μητέρα συνειδητοποιεί πως έχουν ανέβει πολύ οι παλμοί της καρδιάς της. Μάλιστα, το μηχάνημα που παρακολουθεί την καρδιά του κοριτσιού καταγράφει πάνω από 160 παλμούς.

Η μητέρα στο βίντεο δείχνει και το μηχάνημα αλλά και το παιδί, το οποίο είναι σχεδόν ακίνητο όσο ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς. Ξαφνικά, όμως, «βυθίζονται» οι παλμοί αλλά και το οξυγόνο του παιδιού και εκείνο έχει σπασμούς. Τότε η μητέρα βάζει μόνη της μάσκα οξυγόνου στο παιδί.

Μετά από τρία λεπτά έρχεται στο δωμάτιο μία νοσοκόμα που λέει ότι όλοι οι γιατροί είναι ενημερωμένοι και η μητέρα λέει να έρθουν γρήγορα. Στη συνέχεια έρχονται και οι γιατροί που παλεύουν να κρατήσουν το παιδί στη ζωή. Σε επόμενο βίντεο, λειτουργεί ο απινιδωτής, καθώς οι παλμοί του παιδιού ήταν πολύ χαμηλοί.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ