Υπόθεση παρακολουθήσεων: Κυβέρνηση προς Ανδρουλάκη – «Μπορεί να λάβει απαντήσεις με τον δέοντα θεσμικό τρόπο»

Newsroom
Newsroom

«Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί»

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή», σημειώνει και προσθέτει: «Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν».

«Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας», καταλήγει.

 

Δείτε επίσης

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Οι αλλαγές στην ΕΥΠ και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Μητσοτάκης: Τυπικά επαρκής η παρακολούθηση, πολιτικά μη αποδεκτή

Ν. Ανδρουλάκης: "Να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ"

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: "Δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί"

To KKE για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: "Προσπαθεί να κρύψει τη βασική πλευρά του σκανδάλου"

Το ΜέΡΑ 25 για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: "Στριμώχτηκε μόνος του στη γωνία"

Ευάγγελος Βενιζέλος: Tεραστιες ευθύνες των πολιτικών οργάνων αλλά και της δικαιοσύνης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ