Η ιστορία της Κυριακής: Ο μυστηριώδης και τραγικός θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Στη σημερινή «Ιστορία της Κυριακής» η Ελίνα Φαρσάρη καταγράφει τις λεπτομέρειες του αεροπορικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης, ο πρωτότοκος γιος του Αριστοτέλη Ωνάση και χρυσός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του κροίσου από τη Σμύρνη, είχε έναν πρόωρο και τραγικό θάνατο. Μόλις σε ηλικία 25 χρόνων, σκοτώθηκε στη διάρκεια ενός περίεργου αεροπορικού δυστυχήματος, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωση ενός μικρού υδροπλάνου της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

ε3

Ο θάνατος του Αλέξανδρου εξουθένωσε ψυχολογικά τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος προσπάθησε στη συνέχεια να διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το νήμα της ζωής του γιου του κόπηκε τόσο ξαφνικά. Ο ίδιος πίστευε ότι πίσω από το τραγικό δυστύχημα κρυβόταν μια συνωμοσία, μια δολιοφθορά που πιθανότατα είχε στόχο τον ίδιο. 

ψδ

Η τραγωδία αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά θανάτων που «χτύπησαν» την οικογένεια Ωνάση, με τελευταίο φυσικά τον αιφνίδιο θάνατο της Χριστίνας Ωνάση στην Αργεντινή το 1988. Η αλληλουχία των γεγονότων έθρεψε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας που ακόμη εξακολουθούν να υπάρχουν. Στην πραγματικότητα, περίπου μισό αιώνα μετά, η υπόθεση θανάτου του συμπαθή στην κοινή γνώμη κληρονόμου δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί. Στο σημερινό επεισόδιο του Podcast, η «Ιστορία της Κυριακής» η Ελίνα Φαρσάρη καταγράφει τις λεπτομέρειες του αεροπορικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Καλή ακρόαση:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ