Αγωνία για τα ελληνικά πληρώματα μετά την πειρατεία στον Περσικό Κόλπο

Αγωνία για τα ελληνικά πληρώματα μετά την πειρατεία στον Περσικό Κόλπο
Newsroom
Newsroom

Υπό αιχμαλωσία τελούν τα πληρώματα των πλοίων μεταξύ των οποίων και Έλληνες ναυτικοί

Σε πλήρη εξέλιξη η κατάληψη δύο ελληνόκτητων τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Υπό αιχμαλωσία τελούν τα πληρώματα των πλοίων μεταξύ των οποίων και Έλληνες ναυτικοί. Σε εγρήγορση τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Σε ενημέρωση διεθνών οργανισμών, καθώς και συμμάχων και εταίρων μας προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα. Έντονες οι αντιδράσεις και των πολιτικών κομμάτων, τα οποία ζητούν την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων.

Έντονες οι αντιδράσεις και των πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα, τα οποία ζητούν την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων. Άμεσα μέτρα για την απελευθέρωση των δύο τάνκερ ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι ναυτικοί των δύο πλοίων, απευθύνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

«Αν υπήρξε ποτέ μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα θα έπρεπε να νιώθει ασφαλής και ήσυχη, είναι αυτή που διανύουμε τώρα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, με αφορμή την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί, οι ευρωπαϊκές χώρες προστατεύονταν και προστατεύονται» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

 

Δείτε επίσης

ΝΥΤ: Αντίποινα στην Αθήνα και μήνυμα του Ιράν στον Μπάιντεν η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ

Το χρονικό της κατάληψης των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ