Κάθετα ντουλάπια για παρκάρισμα ποδηλάτου, στην Ιαπωνία!

Newsroom
Newsroom

Τοποθετήθηκαν στην πόλη Kawagoe, βορειοδυτικά του Τόκιο από την εταιρεία TEPCO και διαθέτουν διπλό μηχανισμό κλειδώματος

Προ τριετίας έρευνα, που είχε διενεργήσει η εταιρεία πολεοδομικού σχεδιασμού TEPCO στην ιαπωνική πόλη Kawagoe είχε δείξει ότι οι ποδηλατιστές δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν σημεία συγκέντρωσης τουριστών και να παρκάρουν το ποδήλατο τους, φοβούμενοι κλοπή. Η εταιρεία άρχισε να πειραματίζεται για λύση του προβλήματος και κατέληξε στο «B-Cocoon», ένα συμπαγές ντουλάπι για ποδήλατο: για μία ολόκληρη ώρα, οι ποδηλατιστές μπορούν να αφήνουν εκεί το ποδήλατο τους και να κάνουν τη βόλτα τους, ενώ μια ειδική εφαρμογή στο κινητό κάνει εύκολη τη διαδικασία. Στις 29 Απριλίου, πέντε ντουλάπια τοποθετήθηκαν στην περιοχή Koedo στην Kawagoe βορειοδυτικά του Τόκιο, ενώ προβλέπεται στις 11 Ιουνίου η εγκατάσταση περισσότερων ντουλαπιών στην περιοχή Enoshima της νομαρχίας Kanagawa, νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Το «B-Cocoon» διαθέτει διπλό μηχανισμό κλειδώματος: μηχανική κλειδαριά και κλειδαριά, που ενεργοποιείται μέσω της εφαρμογής. Στη μονάδα, το κάθετο επιτοίχιο ράφι Steady της Adventure Aid επιτρέπει να αποθηκεύσουν το ποδήλατο τους οι χρήστες, χωρίς να χρειαστεί να το σηκώσουν. Επιπλέον, υπάρχει χώρος για αποθήκευση κράνους και αποσκευών. Καθώς, δεν απαιτείται κατανάλωση ρεύματος για τη λειτουργία της μονάδας, η εγκατάσταση της είναι εύκολη και χαμηλού κόστους.

Για να χρησιμοποιήσουν τα ντουλάπια «B-Cocoon», οι χρήστες πρέπει να προχωρήσουν σε downloading της εφαρμογής και να εγγραφούν δωρεάν. Ακολούθως, εντοπίζουν ένα κενό ντουλάπι και φτάνοντας εκεί ξεκλειδώνουν την πόρτα του, σκανάροντας τον κώδικα QR και συμπληρώνοντας των κωδικό, που τους δίνει η εφαρμογή. Το κόστος, για το πρώτο ημίωρο είναι 200 γεν (1,45 ευρώ) και 100 γεν, για κάθε επιπλέον δεκάλεπτο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ