Το Κίεβο καταγγέλλει "την αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων" από "κάποιες πρωτεύουσες"

Το Κίεβο καταγγέλλει "την αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων" από "κάποιες πρωτεύουσες"
Newsroom
Newsroom

Στο αίτημά του να ενταχθεί στην ΕΕ

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατήγγειλε σήμερα την "αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων" από "κάποιες πρωτεύουσες" αναφορικά με την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

"Η στρατηγική αμφιβολία για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας την οποία έχουν υιοθετήσει κάποιες πρωτεύουσες της ΕΕ τα τελευταία χρόνια απέτυχε και πρέπει να σταματήσει", τόνισε στο Twitter ο Κουλέμπα, κάνοντας λόγο για "αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων" η οποία "πληγώνει τους Ουκρανούς".

Λίγο νωρίτερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας γρήγορης ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

"Το να μην συντομευθεί ο δρόμος της Ουκρανίας προς την ένταξή της στην ΕΕ είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης απέναντι στις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων" οι οποίες επιθυμούν εδώ και χρόνια να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ, τόνισε ο Σολτς σε ομιλία του στη Μπούντεσταγκ.

Ο Γάλλος πρόεδρος "Εμανουέλ Μαρκόν έχει δίκιο που υπογραμμίζει ότι η ενταξιακή διαδικασία δεν είναι ένα ζήτημα μερικών εβδομάδων ή ετών", πρόσθεσε.

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου ο Μακρόν είχε υπογραμμίσει ότι η Ουκρανία είναι "ήδη μέλος της καρδιάς της ένωσής μας". Ωστόσο είχε προσθέσει ότι η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ "παίρνει πολλά χρόνια, στην πραγματικότητα πολλές δεκαετίες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ