Κίνα: Μια φορά το μήνα θα ανακοινώνονται εφεξής τα νέα κρούσματα Covid

Newsroom
Newsroom

Η διαχείριση της Covid από την Κίνα υποβαθμίζεται, σταδιακά, στην λιγότερο αυστηρή «Κατηγορία Β» από την τρέχουσα κορυφαία «Κατηγορία Α»


Η Κίνα θα δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα της Covid-19 και την πορεία της λοίμωξης στη χώρα μία φορά το μήνα, από τη στιγμή που η ασθένεια τεθεί στο επίπεδο διαχείρισης «Κατηγορία Β», δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η διαχείριση της Covid από την Κίνα υποβαθμίζεται, σταδιακά, στην λιγότερο αυστηρή «Κατηγορία Β» από την τρέχουσα κορυφαία «Κατηγορία Α», καθώς η ασθένεια έχει γίνει λιγότερο επικίνδυνη και θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια κοινή αναπνευστική λοίμωξη, επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, η Κίνα βάζει τέλος από τις 8 Ιανουαρίου στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές, αφού από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19 που ίσχυαν από το 2020.

Από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ