Σε Γκάνα και Γκαμπόν από αύριο ο Νίκος Δένδιας

Σε Γκάνα και Γκαμπόν από αύριο ο Νίκος Δένδιας

Προγραμματίζεται να έχει συνάντηση την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, με την ομόλογό του Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ (Shirley Ayorkor Botchwey).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναβάθμισης της παρουσίας της Ελλάδας στην Yποσαχάρια Αφρική, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Γκάνα (24-25 Νοεμβρίου) και στην Γκαμπόν (25-26 Νοεμβρίου). Κατά την παραμονή στην Γκάνα και στην Γκαμπόν, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους.

Αναλυτικότερα, στην Γκάνα ο Νίκος Δένδιας προγραμματίζεται να έχει συνάντηση την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, με την ομόλογό του Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ (Shirley Ayorkor Botchwey).

Επίσης, αναμένεται να επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο που λειτουργεί στη χώρα, καθώς και στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου Γκάνας.

Στη Γκαμπόν, ο υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να συναντηθεί την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του Πακόμ Μουμπελέ Μπουμπεγιά (Pacome Moubelet Boubeya).

Οι συνομιλίες του Νίκου Δένδια θα εστιάσουν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελλάδας με την Γκάνα και με την Γκαμπόν στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και στη συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

Συνεχίζοντας την παροχή βοήθειας της Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορονοϊού, όπως γνωστοποιείται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την επίσκεψη του Νίκου Δένδια θα λάβει χώρα επίσης η παράδοση δωρεάς εμβολίων κατά της COVID-19: 150.000 εμβολίων στην Γκάνα και 200.000 στην Γκαμπόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ