"Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια, χώνεψε το!": Το viral video που διδάσκει τη συναίνεση

"Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια, χώνεψε το!": Το viral video που διδάσκει τη συναίνεση

Το video είναι εμπνευσμένο από το «Tea Consent» και επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Στην επιφάνεια έρχεται και πάλι το βίντεο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020, έπειτα από πρωτοβουλία του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού. Στο βίντεο, ο μη κυβερνητικός οργανισμός βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να μιλήσει περί συναίνεσης στο σεξ, επικοινωνίας αλλά και σεβασμού στις σχέσεις.

Το βίντεο «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια», που είναι εμπνευσμένο από το «Tea Consent» των Blue Seat Studios παραλληλίζει το σεξ με τα σουβλάκια, σημειώνοντας: «Εν ωραία να τα μοιράζεσαι. Αλλά πρέπει πρώτα να ρωτάς. Χώνεψέ το».

Το βίντεο είχε γίνει viral από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εμφάνισής του στα social media και η δημοφιλία του έχει επανέλθει με αφορμή τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βίντεο:

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο γερά εδραιωμένους Μη Κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς, εθελοντικούς οργανισμούς στην Κύπρο με πλούσια συνεισφορά στον τομέα των σεξουαλικών δικαιωμάτων, της υγείας και της εκπαίδευσης κυρίως των νέων.

Μια από τις κύριες προτεραιότητες του είναι η εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, νέους/νέες, γονείς και επαγγελματίες σε θέματα σεξουαλικής υγείας και ευημερίας.

Μέρος της αποστολής του, αποτελεί η ευαισθητοποίηση και διαφώτιση του κοινού, και η προώθηση πολιτικών και νομοθεσιών προς τους αρμόδιους φορείς για θέματα Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας και Δικαιωμάτων, με στόχο τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών και δράσεων.

Ο Σύνδεσμος διαθέτει μια πλούσια συλλογή από ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και παρέχει πληροφόρηση και στήριξη μέσω της Γραμμής 1455. Διεξάγει ερευνητικά προγράμματα, και διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης που απευθύνονται κυρίως στους νέους και νέες.

Το 2016, ο Σύνδεσμος βραβεύθηκε με το βραβείο Οργάνωση της Χρονιάς από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, στα πλαίσια του θεσμού των Βραβείων Νεολαίας, που είχαν στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση δράσεων των νέων και οργανώσεων Νεολαίας.

Η εικονογράφηση του βίντεο είναι της Κρίστης Ηλιάδη ενώ την εκφώνηση έκανε ο ηθοποιός Παναγιώτης Κυριάκου.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ